Search
Close this search box.

Zvanično: Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u “Službene novine KS”!

Podijeli članak:

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se usvaja žalba Univerziteta u Sarajevu u predmetu “Sebija Izetbegović” i poništio rješenje o donošenju privremene mjere zabrane djelovanja rektora o pitanju poništenja doktorata, sada već bivše, generalne direktorice KCUS-a. Sada je ta odluka i zvanična te Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u “Službene novine KS”.

Podsjetimo, ranije je Općinski sud u Sarajevu po zahtjevu advokata Sebije Izetbegović donio rješenje kojim se odgađa postupak poništenja doktorata Izetbegović do okončanja parničnog postupka, ali je Kantonalni uvažio žalbu.

Utvrđeno je da je Općinski sud u Sarajevu pogrešno zaključio da se predloženom mjerom osiguranja ne iscrpljuje tužbeni zahtjev i istu u cijelosti poništio.

Kako nam je ranije rekao Enver Smajkan, advokat UNSA, rješenje tada zvanično nije dobio jer je sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, koja je donijela prvu odluku, bila na bolovanju.

– U CMS je vidljivo da je rješenje poništeno i da je uvažena žalba – rekao nam je ranije Smajkan.

Na taj način je bilo omogućeno rektoru UNSA da Odluku Senata o poništenju doktorata objavi u “Službenim novinama KS”, čime prestaje važnost doktorske diplome Sebije Izetbegović.

(avaz)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka