Žuti meteoalarm zbog kiše i snijega u BiH, na jugoistoku Bosne narandžasti

Zbog obilnijih sniježnih padavina za područje jugoistočne Bosne izdat je narandžasti meteoalarm, dok je za sva ostala područja Bosne izdat žuti meteoalarm. I u Hercegovini je na snazi žuti meteoalarm zbog kiše i vjetra.

Tako se na fočanskom području očekuje novi obilniji snijeg od 20 do 35 centimetara tokom 24 sata, posebno u planinskim predjelima regiona zbog čega je za taj dio izdat narandžasti meteoalarm.

Novi snijeg od 10 do 25 centimetara, posebno u planinskim predjelima prognozira se za banjalučko i višegradsko područje.

Istovremeno novi snijeg od 10 do 20 centimetara tokom 24 sata prognozira se i na tuzlanskom, bihaćkom, livanjskom i sarajevskom području, a od 5 do 10 centimetara na prijedorskom području.

Zbog toga je za sva navedena područja ovih dijelova Bosne izdat žuti meteoalarm.

Istovremeno, u Hercegovini se prognozira od 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a na mostarskom području i povremeno jaki udari vjetra sjevernog smjera brzine od 40 do 60 km/h.

Za trebinjsko područje prognoziraju se mjestimično obilnije padavine od 20 do 30 mm tokom 24 sata.

Obilnije kišne padavine i vjetar razlog su što je za ta područja također, izdat žuti meteoalarm.

Jutros je u BiH oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada snijeg. Dnevna tempertaura od -2 do 3, na jugu od 5 do 9 stepeni.

BHRT