Zovete se gradom, a nemate bolnice, pozorišta, kina…

Lijepo je zvati se gradom, ali je tužno biti grad bez bolnice, porodilišta, visokoobrazovnih institucija, bez kulture, nauke i turizma,  pozorišta, kina, sa sportom koji klizi ka dnu i ljudima koji slave svaki odlazak odavde

Ovo je napisao na svom fejzbuk profilu odbornik u lokalnoj skupštini Dejan Pjeranović (DNS), nakon što je Derventa dobila status grada.

– Da li nam je tabla na kojoj piše „grad“ važnija od roditelja koj imaju samo jednog pedijatra i od toga da su nam učionice iz godine u godinu sve praznije, a ono malo đaka koji upisuju naše škole nemamo gdje smjestiti jer nam je zgrada centralne osnovne škole oronula i prijeti da se uruši?- navodi on i dodaje:

Derventske ulice su puste, naša sela nestaju, domaćinstva se gase. Postali smo škola loših đaka, boraca za fotelje i lične interese. Nad nama se nadvio crni oblak pojedinaca koje ne interesuju problemi mladih, boraca, penzionera, socijalnih slučajeva…

Dalje je napisao da je za mnoge stvari već kasno, najbolji odlaze u kolonama sa namjerom da postanu godišnji prolaznici u svom i našem gradu, onom kojeg su oni voljeli, ali on nije prihvatio njih.

-Među njima su i moji bliski prijatelji, a to me kao čovjeka boli. I u svemu ovome je najmanje važan moj lični politički angažman, u politici sam slučajno, ali čovjek sa karakterom i izgrađenim stavovima sam namjerno. Puno ranije smo morali voditi računa o svim ljudima i njihovim potrebama. Status grada i bilo koja druga kvalifikacija nam neće vratiti mladost, koja svoju budućnost gradi daleko odavde – stoji u objavi Pjeranovića, koji je i predsjednik OO DNS-a.

Derventa je dobila status grada na posljednjem republičkom skupštinskom zasjedanju u Banjaluci.

 

(BN)

.