ŽOK ‘Jajce-Nansen’ treći na regionalnom turniru Zenici

Tokom januara bit će održana takmičenja Odbojkaškog saveza Federacije BiH za mlađe kategorije.

Odbojkaška akademija “Block Out” iz Zenice bila je domaćin regionalnog turnira za kadetkinje, koji je održan u sali Prve Gimnazije. Pored domaćina na turniru su učestvovali: “Čelik-R”, “Bužim” i “Jajce-Nansen”.

Najuspješnija je bila ekipa OK “Čelik-R” s tri pobjede, drugo mjesto osvojila je ekipa domaćina “Block Out” s dvije pobjede/protiv Bužima i Jajca, dok je treće mjesto izborila  naša ekipa iz Jajca s pobjedom u meču protiv Bužima.

-S ogromnom energijom i motivacijom nastupili smo na takmičenju i ostvarili zacrtani cilj, da što bolje odigramo i pokažemo svoje vrijednosti na ovom nivou takmičenja. Iako smo bili najmlađa ekipa prikazali smo puno lijepih akcija, poteza i borbenosti. Što je najvažnije da smo pozitivno smo iznenadili sve učesnike dobrom igrom, kazao je Šekib Makić, trener ŽOK “Jajce-Nansen”.

Osim što su stekli dodatno iskustvo igrajući turnir na većem nivou, naš klub je bogatiji za šest sudija.

-Ono što nam je nedostajalo je iskustvo na ovom nivou takmičenja. Na ovaj način smo prezentirali svoj grad i odbojku koja se igra u Jajcu. Također, od jučer naš klub je bogatiji za šest novih odbojkaških sudija. Sve pohvale domaćinu za dobru organizaciju i dobro suđenje. Priznajemo kako smo puno toga i naučili, razmijenili informacije, iskustva, te se družili. Ovo nam može poslužiti kao dodatna motivacija za daljnji rad jer zaista cijenimo ozbiljnost i značaj organizovanja događaja na Federalnom nivou, naveo je Makić.

Prvoplasirana ekipa OK “Čelik-R” stiće pravo nastupa na završnom turniru Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

 

 

(Jajce Online)