ŽOK ‘Jajce-Nansen’ ostvario tri pobjede u Kiseljaku

Podijeli članak:

U okviru 7. kola, Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen” imao je uspješan nastup protiv OK “ALFA” u Kiseljaku, ostvarivši pobjede u sva tri susreta.

Prve su na teren izašle juniorke, koje su, unatoč oscilacijama u igri, uspjele pobijediti rezultatom 1:2. Prvi set osvojen je nakon izazovne igre, dok su u drugom setu doživjele poraz zbog vlastitih pogrešaka. No, u trećem setu su se vratile s puno energije i osvojile ga, pokazavši izuzetnu snagu i otpor prema snažnom protivniku.

Kadetkinje su nastavile pozitivan niz, unatoč neočekivanom otporu domaćih igračica. Igračice ŽOK “Jajce-Nansen” trznule su se, ali su na kraju osvojile oba seta, suočavajući se s većim izazovom nego što se očekivalo.

U trećem susretu, pionirke su dominirale od početka, namećući svoj tempo i stil igre. Njihova apsolutna kontrola igre rezultirala je uvjerljivom pobjedom, demonstrirajući iznimnu igračku kvalitetu.

Nakon uspješnog gostovanja, iz ŽOK “Jajce-Nansen” poručuju da nema lakih ekipa te da treba zaslužiti svaku pobjedu. Organizacija domaćina i suđenje bili su fer i korektni. Sljedeći protivnik bit će OK “Busovača” u 8. kolu lige.

Ovaj uspješan niz predstavlja snažan podstrek za ŽOK “Jajce-Nansen” dok nastavljaju svoj sportski put u natjecanju.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...

Iz sedmice u sedmicu Bugojanac Edi Hadžiahmetović pokazuje svoj raskošni muzički talenat. On je...