ŽOK ‘Jajce-Nansen’ ostvario tri pobjede i jedan poraz protiv ‘Time Out’

Podijeli članak:

U okviru šestog kola Omladinske odbojkaške lige SBK/KSB, odbojkašice kluba “Jajce-Nansena” bile su domaćini ekipama “Time Out”. Ovaj susret donio je niz zanimljivih i uzbudljivih trenutaka za sve prisutne. Danas je bilo prisutno više publike nego ikad, što je znak da je odbojka u samom vrhu sportskih događaja u Jajcu.

Prvo su na teren izašle predpionirke, trenutno lideri Omladinske lige. Odmah po otvaranju utakmice nametnule su svoj tempo i način igre i dobile ubjedljiv prvi set sa 25:7. Također, i u drugom setu dominiramo i kontroliramo vrlo lijepu igru naših odbojkašica i maksimalno osvajaju set sa 25:14 SBK/KSB. Korektno suđenje. Nastupale su: Ajna Meštrovac – kapiten, Merjem Joldić, Amela Kahrić, Sofija Bilogrević, Ajla Mrkonja, Nejra Vereget, Merima Vunić, Amina Vereget, Dženeta Joldić, Ilhana Nešust, Maida Nešust i Lamija Joldić.

Nakon predpionirki, na teren su stupile pionirke, lideri na tabeli bez izgubljene utakmice i seta do sada. Od samog početka utakmice nametnule smo svoj ritam utakmice i u potpunosti kontrolirale dobru i lijepu igru, osvajajući oba seta sigurno sa po 25:17 – 25:17 korektno suđenje. Nastupale su: Alema Joldić – kapiten, Emma Bačvić, Elma Hozan, Šejla Bačvić, Dženeta Bačvić, Ana Pavičić, Lamija Ajkunić, Hatidža Duranović, Lamija Penić, Adelisa Nasup i Lamija Tašo.

Kadetkinje su uslijedile kao treća ekipa i odmah su pokazale totalnu dominaciju na terenu. Pobjedile su sa 2:0 i nisu dopustile nikakvu sumnju u ishod meča. Njihova sigurna i dominirajuća igra ostavila je snažan utisak. Nastupile su: Berina Meštrovac – kapiten, Elmina Meštrovac, Amna Nešust, Anja Bogić, Alema Joldić, Sumeja Bačvić, Ajla Humić, Lamija Ajkunić, Lamija Tašo, Emma Bačvić.

Na kraju, juniorke su izašle na teren uz naš dogovor da odigramo fajterski, tako su i krenuli protiv puno starije i iskusnije ekipe. Dobili su prvi set sa 25:21, a zatim su ušli u vrlo neizvjestan set s nekim našim greškama koje nisu nam svojstvene. Gošće vraćaju u igru i ravnopravno pariraju. Domaće odbojkašice imale su dvije set meč lopte iako su  uložili zadnji atom snage, nisu ga iskoristili. Gošće su zato iskoristile ukazanu priliku i dobile set 27:29. U trećem setu gošće se bolje snalaze, a naše greške odlučuju ishod utakmice i dobijaju sa 9:15, što je u konačnici 1:2 po setovima.

This slideshow requires JavaScript.

– Hvala vjernim navijačima na srdačnoj podršci, a današnja podrška bila nam je vjetar u leđa. Podržite nas i dalje! Koristimo priliku da pozovemo djevojčice da se upišu, a upis mogu izvršiti utorkom i četvrtkom od 18:30 h. Odbojka je naš stil života, jer se voli! Naša stanica slijedećeg vikenda 7. kolo u Kiseljaku kod OK „Alfe“, navelis u iz ĐOK “Jajce-Nansen” Jajce.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.

Ko je možda i imao sumnju, danas su mu Milorad Dodik i njegovi pajaci...