Jajce Online
GLOBUS

Znači li ovaj potez da je Kim Jong-un odabrao nasljednicu? Svijet bruji o fotografijama djevojčice s proslave

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un doveo je jučer na raskošnu vojnu proslavu curicu za koju se smatra da je njegova kći, iako to nije potvrđeno. Mnogi vjeruju kako je to pokazatelj da će ona postati sljedeća nasljednica autoritarnog obiteljskog režima.

Djevojčici Ju-ae, koja ima oko 9 godina, i njezinom ocu pridružila se i Jong-unova supruga, Ri Sol-ju, a posjetili su vojarnu povodom obilježavanja 75. godišnjice osnutka Korejske narodne armije (KPA). Državna novinska agencija (KCNA) piše kako je pogled na Kim Jong-una i njegovu kćer bio ostvarenje sna za vojne dužnosnike prisutne na banketu, piše CNN.

Na fotografijama s događaja se vidi kako djevojčica hoda pored sjevernokorejskog čelnika i svoje majke prilikom ulaska na proslavu. Na banketu je djevojčica sjedila u sredini glavnog stola između Jong-una i majke.

Neki analitičari stoga navode kako je ovaj potez jasan znak da je sjevernokorejski vođa odabrao svog nasljednika, s tim da su se prve ovakve teze pojavile i ranije, pogotovo nakon što se devetogodišnjakinja pojavila sa svojim ocem na testnom lansiranju interkontinentalnog balističkog projektila (ICBM) u studenom.

“S obzirom na to, više nema sumnje da je Kim Ju-ae nasljednica Jong-una. Treba obratiti pozornost na to kako će to utjecati na unutarnju i vanjsku politiku Sjeverne Koreje”, rekao je Cheong Seong-chang,​ viši analitičar na Institutu Sejong u Južnoj Koreji, a prenosi CNN.

Povezane vijesti

Putinov odgovor Zapadu: Rusija zabranila izvoz u zemlje koje su uvele ograničenje cijene nafte, ali uz indikativnu klauzulu koja odaje da Moskva nije u najidealnijoj situaciji

admin

‘Svijet mora reagirati sada‘: Prijeti nam daleko gora i smrtonosnija pandemija od korone? Evo što kažu stručnjaci

admin

Ove dvije nacije slave već 30. obljetnicu svojega sretnog razvoda. Danas se vole puno više nego dok su bile u zajedničkoj državi, a pošteno su podijelile čak i državnu himnu

admin