Jajce Online
SPORT

Zmajice” večerašnjim gostovanjem Njemačkoj nastavljaju kvalifikacije za EP

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Vajzenfelsu odigrat će susret trećeg kola kvalifikacija za Eurobasket protiv domaćina Njemačke.

Riječ je o pravom izazovu za BH. selekciju, koja će nastupiti u potpuno izmijenjenom sastavu u odnosu na ekipu koju je selektor Goran Lojo imao na raspolaganju na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Boje reprezentacije BiH večeras će braniti: Milica Deura, Kurtni Hurt (Courtney Hurt), Nikolina Knežević, Anđela Delić, Dragana Zubac, Nikolina Zubac, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Gabriela Visković, Jovana Mandić, Ajla Selimović i Milina Mišeljić.

– Njemačka je zaista respektabilan protivnik. Sjevernu Makedoniju su dobile s velikom razlikom, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju dobre igračice, neke od njih nastupaju u jakim ligama Španije i Francuske, ali mi ćemo dati maksimum i fokusirati se na našu igru kako bismo pokušale ostvariti pobjedu – kaže Anđela Delić.

Susret u gradskoj dvorani u Vajzenfelsu, koja je inače dom bundesligaša Miteldojčera, počinje u 19 sati. Za gledaoce u BiH osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 4.

Nakon prva dva kola kvalifikacija reprezentacija BiH ima maksimalan učinak od dvije pobjede.

 

 

(avaz)

Povezane vijesti

Srna: Utakmica između Rusije i BiH se ne smije odigrati, treba uvažavati mišljenje igrača

admin

Buffon odabrao pet najboljih golmana na svijetu, jedno ime je posebno iznenadilo javnost

admin

Newcastle predstavio dres po uzoru na Saudijsku Arabiju, jedan detalj razočarao navijače

admin