Zmajice oslabljene, ali odlučne da danas ispišu historiju

Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas ima priliku ispisati nove stranice vlastite historije i plasirati se na Evropsko prvenstvo nakon duge pauze od čak 22 godine.

To će se dogoditi ukoliko naše Zmajice savladaju Švicarsku u ruskom Orenburgu, gdje je organizovan posljednji “balon” aktuelnih kvalifikacija za EP.

Nažalost, nije moglo bez problema. Selektor Goran Lojo ne može računati na Maricu Gajić, Jonquel Jones i Tamaru Kapor, ali ipak vjeruje da će naša oslabljena ekipa pronaći pravi recept za današnjeg rivala.

Optimizma ne nedostaje, što je ipak najvažnije pred ovako važnu utakmicu.

“Nekad dođe utakmica kada moramo da primijenimo sve ono što smo naučili od prvih košarkaških koraka, pa do posljednje utakmice koju smo igrali. Nekad dođe utakmica koja vas može više obradovati od rođendana. Nekad dođe utakmica koja može vašu budućnost učiniti ljepšom. Nekad dođe utakmica o kojoj možete da pričate do kraja života. Nekad dođe utakmica kada cijela država stoji iza vas i narod vam pruža ogromnu podršku… Imamo priliku da budemo ponos Bosne i Hercegovine i ovaj tim će dati sve od sebe da se plasira na Evropsko prvenstvo nakon više od 20 godina!”, napisala je na društvenim mrežama legendarna Razija Mujanović, tim-menadžer naše reprezentacije koja će i danas u Orenburgu biti na klupi stručnog štaba BiH.

Susret 5. kola kvalifikacija počinje u 12.30 sati po našem vremenu, uz direktan TV prenos na BHT1. Idemo, Zmajice!

 

(scsport.ba)