Zmajevi igraju, djeca plaču: Gospodo nećete uspjeti, mi ćemo je uvijek voljeti

Podijeli članak:

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević nakon sinoćnje utakmice počeškao se po obrazu, po obrvi, po ko zna još čemu, razmišljajući, pokušavajući da nađe odgovor na jednostavno pitanje. Miloševića, još jednog pogubljenog fudbalskog stručnjaka koji je imao “sreće” da bez prethodnih uspjeha i bez previše iskustva dobije priliku biti selektor Bosne i Hercegovine, pitali su šta je razlog ovako bolnog poraza? Nakon što je razmislio selektor je kazao da mi nismo na trkačkom nivou “ovako ozbiljnih” ekipa.

Luksemburg je u devetom mjesecu primio devet od Portugala. Po toj matematici mi smo u Zenici mogli primiti i 15 da ih na poluvremenu nismo zamoli da prestanu.

No, selektoru, treba jasno reći: Luksemburg nije ozbiljna ekipa, samo tako izgleda protiv njegove grupe igrača koje je poredao po samo sebi znanim aršinima. Šta je selektor htio postići svojom postavom? Da pronađemo odgovor na to pitanje trebali bi se vječno češkati, ali odgovora pronaći nećemo.

Sjede dvojica na kafi u Luksemburgu, pita treći: “Jesi vidio kako zgazismo konobare iz Bosne?

“Misliš, one ribare?” jedan je od brojinih koji je objavljen na društvenim mrežama.

Navijač Bosne i Hercegovine

Iz Bugraske je sinoć stigla zanimljiva vijest. Predsjednik tamošnjeg saveza koji 18 godina sjedi u fotelji, a u tom periodu njegova zemlja nijednom nije igrala veliko takmičenje, zatražio je da utakmicu protiv Mađara odigraju pred praznim tribinama. Sve u strahu od bijesnih navijača.

Hoće li i našu reprezentaciju dočekati sličan scenarij? Protest sa tribina sve je jači, ali foteljaši ne mare. Udruženje građana zvano Fudbalski/Nogometni savez BiH, u kojem su decenijama sjedili ili još sjede beskičmenjaci i sudski gonjeni lopovi (neki su tamo zaradili i robiju) nikome ne odgovara za svoje rezultate. Mogu raditi šta god požele.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Građani Rudog ogorčeni su činjenicom da su ostali bez jedine banke, ali i lokalne...

Da građani u BiH loše žive i da im je sve teže preživjeti mjesec,...

Žrtva nasilja u porodici čiji identitet nećemo otkrivati javila se portalu N1 s ciljem...

U sudu u Minhenu danas je održano završno ročište ponovljenog suđenja Srećku S. (64),...

U Bosni i Hercegovini ponovo se dogodio brutalni napad na ženu.

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine jutros je u blizini Andorfa u Gornjoj Austriji...