Search
Close this search box.

Zločin za koji je optužen Dejan B. iz BiH: Zna se gdje je ubijena Aleksandra R.?

Podijeli članak:

U Regionalnom sudu u Nirnbergu nastavljeno je suđenje Dejanu B. (51) iz Bosne i Hercegovine i njegovom poslovnom partneru Ujguru T. (48) koji su optuženi su za ubistvo Aleksandre R. (39) kojoj se gubi svaki trag decembra 2022. godine.

Njemački mediji danas prenose neke nove detalje slučaja, a vezane za mjesto ubistva. Iako njeno tijelo ni nakon više d 500 dana potrage nije pronađeno, mediji prenose da su dva policijska psa uspjela da da uđu  trag mogućem mjestu zločina. Naime, kako prenose njemački mediji, u šumi u blizini auto-puta pored Iršenberga policijski psi su uspjeli da namirišu tragove osumnjičenih.

Štaviše, jedan od stanovnika koji živi u blizini dobro se sjeća automobila reno tvingo koji je decembra, 2022. godine prošao pored njegove kuće. Upravo su optuženi vozili ovakav automobil na dan nestanka Aleksandre R. Svjedok je rekao da je registarskim tablicama pisao ERH, te da je to bio petak. Sve ovo se poklapa da poznatim činjenicama jer je Aleksandra R. nestala baš petkom.

Inače, policijski psi su u spornom automobilu uspjeli da namirišu tragove nestale Aleksandre R.

Podsjetimo, za ubistvo Aleksandre R. terete se Dejan B. iz BiH i njegov poslovnih partner Ujgur T. (48), kojima se već mjesecima sudi.

Naime, istražioci sumnjaju da je nakon raskida Dejana i Aleksandre u proljeće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između bivših partnera. Oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata prijetio, a ona je podnijela nekoliko krivičnih prijava protiv njega.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nijemca.

Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 evra, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su svo vrijeme tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...