Zimska bajka Jajce: Za Iris skupili 4.965 KM

Floorball klub “Lavovi” su u saradnji sa Orphan’s Promise organizovali u decembru trku pod nazivom Zimska bajka Jajce 2020. Učesnici su trčali na 5 kilometara za Iris Ključić, a cilj im je bio skupiti dovoljno sredstava da naprave makar pola igrališta kako bi se ona bolje kretala i razvijala, piše Jajce Online.

Preko 150 ljudi završilo je  trku, a 176 ih je uplatilo.

-Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos ovoj bajci. Trčalo se kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj, Srbiji, Danskoj, Njemačkoj, Engleskoj, Americi itd. S radošću vas obavještavamo da smo skupili 4.965,00 KM. Samo igralište košta 5065,00 KM a Obrtnička radnja „FABRICATOR” čiji je vlasnik Šaković Damir iz Gračanice je dostavila ponudu za izgradnju i postavljanje igrališta – vježbaonice. Čim se igralište napravi, postavit ćemo slike, rekla je Edina Hajder, trenerica FK “Lavovi” Jajce.

Planiraju nastaviti s ovim akcijama i u anrednom periodu za one koje ne mogu trčati.

-Još jednom veliko hvala svima koji su doprinijeli da ova zimska Bajka Jajce 2020. postane stvarna bajka za Iris. Hvala organizaciji Orphan’s Promise za obezbjeđene medalje za sve sudionike kao i OŠ 13.rujan koji su u velikom broju podržali ovu akciju.  Nadamo se da ćemo nastaviti trčati za one koji to ne mogu i u 2021. godini, poručila je Hajder za Jajce Online.

 

Više fotografija možete pogledati na ovom linku.

 

 

(Jajce Online)