Search
Close this search box.

Žestoka optužba iz Argentine: Svaki peti teniski meč je namješten, nuđeno je i Đokoviću

Podijeli članak:

Kontroverzni argentinski teniser Marco Trungelliti se nakon gotovo pet godina vratio u Argentinu da bi nastupio na turniru u Buenos Airesu, a tom prilikom poslao je poruku kako je u tenisu namješten svaki peti meč.

“Najviše se namješta na nižim nivoima tenisa, a sve zbog toga što teniseri ispod 100. mjesta ATP-ove liste teško žive baveći se samo tim sportom”, rekao je u intervjuu za La Nacion.

Argentinac je često bio kritikovan zbog toga što je rekao, a samo su mu rijetki bili spremni javno priznati da su se i sami suočili s ponudama da predaju meč.”Takvu je ponudu davno imao i Novak Đoković, danas možda i najbolji teniser svih vremena. Iako bih volio misliti da su se stvari promijenile, mislim da nisu baš puno. Oni koji namještaju mečeve samo su pažljiviji nego što su bili prije. Fokus je na njima, ali rade to i treneri. Boljelo me što su me zvali izdajnikom. Znao sam ko sam. Đoković je rekao da mu je bilo ponuđeno namještanje mečeva”, rekao je 33-godišnjak.

O tvrdnjama danas 236. tenisera svijeta već je govorio Đoković koji je potvrdio da je prije 15-ak godina dobio nemoralnu ponudu te da nije došla njemu direktno već njegovom timu.

Podsjetimo, Trungelliti je prije nešto više od četiri godine odlučio krenuti u borbu protiv namještanja mečeva u tenisu te se pojavio kao glavni svjedok protiv trojice svojih kolega koji su optuženi za namještanje.

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Najbogatiji ljudi u Americi koncentrisani su u državama New York, Kalifornija, Teksas, Ilinois. Gotovo...

Ubjedljivo najviše problema imaće kompanija “Prointer ITSS”, poznata kao miljenik javnih preduzeća i institucija...

Najviše nesigurnih proizvoda, prema podacima Agencije za nadzor nad tržištem BiH, dolazi iz Kine,...

Četredestdevetogodišnji muškarac noćas je brutalno pretučen i ostavljen na ulazu u dvorište Doma zdravlja...

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH  je prohodna, a vozačima se savjetuje...

Dok je većini građana BiH plitak džep za ljetovanje u Turskoj ili Egiptu, a...