Zdravstveni radnici KS: Nova Vlada treba imati snage da postavi zdravstvo na noge

Zdravstvo u Kantonu Sarajevo je u potpunosti uništeno, kažu iz Sindikata doktora medicine i stomatologije KS, te dodaju kako smatraju da su za to odgovorni bivši ministar, ministri iz drugih resora koji su prihvatili da budu VD ministar, mnogi direktori zdravstvenih ustanova i drugi.

“Svi oni i njihovi pomagači su napravili mnogo štete doktorima i drugim zdravstvenim radnicima, koje su poslali da rade bez dovoljno opreme i sredstava. Isti će morati odgovarati za ugrožavanje zdravlja i života zdravstvenih radnika i ostalog stanovništva”, naveli su iz Sindikata.

Kako su rekli, nadaju se da će nova Vlada KS imati snage i znanja, ne samo da spasi što se spasiti može, nego da očisti nered koji je ostavila prethodna Vlada i da zdravstvo postavi na zdrave noge i krene ka boljoj organizaciji u budućnosti.

Poručili su da Sindikat doktora medicine i stomatologije KS ima kapacitet da pomogne Vladi i da u saradnji sa njima zaustavi odlazak doktora i ostalih zdravstvenih radnika iz BiH.

Dodali su da će nastaviti sa nabavkom opreme za svoje članove. U ovom mjesecu će biti podijeljeno 120.000 hirurških maski, a trend će biti nastavljen i u narednom periodu.

BHRT