Zbor ‘Nikola Šop’ sudjelovao na ‘Osmoj smotri zborova’

Podijeli članak:

U organizaciji UHAKUD-a BiH, u Novom Travniku održan je Osmi susret zborova koji je okupio petnaest iznimnih zborova iz Bosne i Hercegovine. Događaj je bio iznimno uspješan, a jedan od istaknutih sudionika bio je Zbor “Nikola Šop” iz Jajca.

Domaćini ovogodišnjeg susreta bili su KUD „Stari hrast 2000“ i Župa Presvetog Trojstva Novi Travnik, koji su svečano otvorili manifestaciju. Svojim emotivnim izvedbama, zborovi su oduševili prepunu dvoranu Doma kulture, dok su gromoglasni pljesak i pohvale publike nagradili njihov trud i talent.

Zbor “Nikola Šop” iz Jajca istaknuo se posebno, dobivši same pohvale za svoj impresivan nastup. Ovaj zbor već tradicionalno pokazuje visoki standard i kvalitetu pod vodstvom profesorice Katarine Ladan. Njihova posvećenost redovitim probama i stručnom vodstvu naišla je na prepoznavanje, što je rezultiralo zasluženim priznanjem.

Događaj je dodatno obogaćen okruglim stolom na kojem su voditelji zborova imali priliku sudjelovati u razgovoru vođenom od strane mr. art. Katje Krolo Šarac i doc. dr. sc. Marine Bazina. Ovaj susret nije samo prilika za izvedbe, već i za razmjenu iskustava i usvajanje novih znanja u cilju daljnjeg razvoja zborskog pjevanja.

Na pozornici su se redom smjenjivali Dječji zborovi, Mješoviti zborovi i vokalni ansambli iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, stvarajući posebnu atmosferu koja je oduševila publiku. Domaćini su se pobrinuli za bogat domjenak, pružajući ugodan doživljaj i druženje između sudionika.

Pokrovitelji ovogodišnjeg susreta bili su Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH, i Stjepan Dujo, načelnik općine Novi Travnik, čime je manifestacija dobila dodatnu težinu i podršku na razini države.

This slideshow requires JavaScript.

Susret zborova ima dugogodišnju tradiciju, a održava se s ciljem podizanja svijesti o kulturnoj važnosti zborskog pjevanja. Uz to, pruža priliku za stručno vođenje i savjete, doprinoseći kvaliteti i napretku svakog pojedinog zbora. Uz podršku UHAKUD-a BiH, očuvanje nematerijalne kulturne baštine Hrvata u BiH ostvaruje se kroz različite edukativne programe, smotre, izložbe te druge manifestacije.*

Ovogodišnji susret zborova u Novom Travniku ostavio je neizbrisiv trag u srcima ljubitelja zborskog pjevanja, potičući daljnji razvoj i promociju ove vrijedne kulturne baštine.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Građani Rudog ogorčeni su činjenicom da su ostali bez jedine banke, ali i lokalne...

Da građani u BiH loše žive i da im je sve teže preživjeti mjesec,...

Žrtva nasilja u porodici čiji identitet nećemo otkrivati javila se portalu N1 s ciljem...

U sudu u Minhenu danas je održano završno ročište ponovljenog suđenja Srećku S. (64),...

U Bosni i Hercegovini ponovo se dogodio brutalni napad na ženu.

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine jutros je u blizini Andorfa u Gornjoj Austriji...