Završeni 22. Šopovi dani na Plivi

Podijeli članak:

Književnom večeri Osnovne škole „13. rujan“ pod nazivom Sa Šopom za stolom, održanom 22. listopada u Domu kulture, zatvoreni su 22. Šopovi dani na Plivi. Na početku sve nazočne je pozdravio predsjednik Napretka Jajce Radoslav Tokić te istaknuo kako su o Šopu pisali mnogi književnici. Dobriša Cesarić je rekao: Znaš, Šope, ja sam ton, a ti si riječ!, dok ga je Dragutin Tadijanović nazvao najdražesnijim pjesnikom.
Književna večer nastavljena je stihovima pjesnika s kojima se Šop družio, Dobrišom Cesarićem, Ivom Andrićem, Tinom Ujevićem i Jovanom Dučićem. Učenici su kroz zanimljiv igrokaz pokazali kako ipak čitaju Šopa. Cijela književna večer prožeta je ljubavnim pjesmama koje su izvodile Sara i Klara.

Na kraju književne večeri predsjednik Tokić zahvalio je učenicima i nastavnicama Klari Lovrić i Ana-Mariji Marčeta na organizaciji te pozvao sve da i dalje čitaju Šopove pjesme, a posebno je zamolio učenike da nastave s upoznavanjem Šopova lika i djela.

Ovogodišnje 22. Šopove dane na Plivi na kojima je središnja gošća bila Ferida Duraković podržala je Općina Jajce i Središnja uprava Napretka.

This slideshow requires JavaScript.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.

Ko je možda i imao sumnju, danas su mu Milorad Dodik i njegovi pajaci...