Završena obdukcija tijela nakon pada aviona na Kozari

Tijela pilota i kopilota aviona “pajper”, koji se srušio na Kozari, Irine Percilijak i državljanina Srbije Igora Ivanovića skoro potpuno su ugljenisana, a oni su preminuli usljed teških povreda koje su zadobili prilikom pada, utvrđeno je obdukcijom.

Prema tom nalazu, njihova tijela su bukvalno sva polomljena i nije im bilo spasa te su izgorjela kada je planuo kerozin u avionu.

Uzrok pada još nije utvrđen, a Ministarstvo transporta i komunikacija BiH Vojin Mitrović formirao je komisiju nadležnu za daljnju istragu.

Na čelu komisije je glavni istražilac Salko Begić, a ona će redovno izvještavati javnost o napretku istrage-saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija BiH.

Avion firme “STS Avijacija” nestao je s radara u četvrtak poslijepodne, a olupina je nakon 24 časovne potrage pronađena u petak u šumi u selu Subotići na Kozari.

Tada je jedno tijelo pronađeno u avionu, a drugo pored njega. Nakon pada avion se raspao na više dijelova koji su ostali rasuti po šumi. Iz avina je u doba nesreće obavljana oralna vakcinacija životinja na području Kozare, odnosno bacani su kolačići s lijekom.

BHRT