Search
Close this search box.

Završen šesti Međunarodni festival Konjic Summer Fest

Podijeli članak:

Završen je šesti Međunarodni festival Konjic Summer Fest, a kroz tri sportska dana u Konjicu održano je šest utrka i dva koncerta uz prateći program festivala.

Prvog dana festivala u petak održana je Garden City Business utrka na kojoj je učestvovalo 28 kompanija iz Bosne i Hercegovine.

Utrka je brojala 220 navijača i trkača, a najbolje su bile: Senigor Sarajevo, Eurosjaj Konjic i ASA Banka Sarajevo.

Najmnogobrojnija kompanija bila je Jifeng Automotive Interior BH iz Žepča, sa čak 28 uposlenika. Najbolja kompanija iz Konjica bila je Eurosjaj Konjic. Najbolji pojedinci su Enes Efendić u muškoj i Ivana Perlain-Uzunović u ženskoj konkurenciji. Po završetku sportskog programa, sve učesnike i građane Konjica zabavila je sjajna Lana Hamza.

Drugog dana festivala održana je humanitarna utrka Grawe Kids Run, koja je okupila 190 mališana u pet starosnih kategorija.

Prikupljeno je 1.005 KM za humanitarno udruženje Andalus Konjic. Mališani su nakon utrke uživali u zabavnom programu sjajnog Elvira Hadžijamakovića Lile.

Centralni program festivala započeo je od 19 sati drugog dana festivala. Održan je Bingo Konjički Cener, a najbolji su bili Stenly Kipruto (Kenija), Ivan Bubnov (Crna Gora) i Uroš Gutić (BiH) u muškoj, te Olivera Jevtić (Srbija), Emina Alagić i Alma Hrnjić u ženskoj konkurenciji.

Najbrža Konjičanka na 10 kilometara je Lada Hadžiosmanović, dok je najbrži Konjičanin Ali Halilović. Na štafetnoj utrci Ibis Relay Race pobjednici su Duble Truble, za koje su trčali Ersan Bijedić i Edina Harbinja. Utrka je brojala 28 mješovitih štafeta.

Prvi put u Konjicu održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine uz podršku partnera Bingo doo. Državni prvaci su Uroš Gutić i Emina Alagić.

Organizatori iz Atletskog kluba Pace, uz podršku Snack bar – Ukusan zalogaj Konjic i agencije Travel Konjic, obezbijedili su voćnu okrepnu stanicu dugu čak 12 metara.

Trećeg dana takmičenja, nakon raftinga i posjete Titovom bunkeru, održana je druga puzijada sa početkom od 18:30 sati.

U ovoj slatkoj utrci učestvovalo je 11 beba, a pobjedu je odnio Omar Lavić. Drugo mjesto osvojio je Adi Điver, a treće Daris Ćukle.

Konjic Summer Fest 2024 još jednom je potvrdio svoju reputaciju vrhunskog događaja koji spaja sport, kulturu i zabavu, pružajući nezaboravno iskustvo za sve učesnike i posjetitelje.

Sljedeći Konjic Summer Fest održat će se od 4. do 6. jula 2025. godine.

Atletski klub Pace se zahvalio svim partnerima koji su podržali ovaj festival, volonterima, MUP-u HNK, Hitnoj pomoći, GSS-u, JP Standard Konjic, kao i svim ostalim pobjednicima koji su pomogli u realizaciji festivala.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

​Nebrojano puta su takozvani paradajz turisti bili u centru pažnje tokom ljetnih sezona.

​Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je da je ukrajinski tim Dnjepar-1 izbačen iz njenih...

Proteklog vikenda u Sanskom Mostu u jednom stambenom objektu prijavljena je krađa čak 1,6...

Nijedan herbicid nije potpuno bezopasan, a prirodno, netoksično rješenje, krije se u kuhinji: natrijum...

Američki globalni proizvođač električnih automobila Tesla će sljedeće godine početi koristiti humanoidne robote, izjavio...

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz...