Search
Close this search box.

Završen Evropski kup u kickboxingu: Kanton Sarajevo je tri dana bio centar borilačkih sportova, BiH treća u ukupnom poretku

Podijeli članak:

Završen Evropski kup u kickboxingu: Kanton Sarajevo je tri dana bio centar borilačkih sportova, BiH treća u ukupnom poretku

Nakon tri dana takmičenja na Ilidži završen je Evropski kup u kickboxingu za kadete, juniore i seniore, koji je okupio čak 1.000 boraca iz cijele Evrope.

Pored naše zemlje učestvovali su predstavnici Albanije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Izraela, Italije, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švicarske i Turske.

Evropski kup u kickboxingu je još jednom potvrdio da smo u našoj zemlji sposobni napraviti vrhunska sportska takmičenja, a sve pohvale idu za organizatora Kickboxing akademiju “Ilidža”, koju već godinama uspješno vodi Nermin Bašović.

Evropski kup u kickboxingu koji je održan u Areni Hills na Ilidži uvršten je i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja je priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

Organizatorima su, pored učesnika, čestitali i iz Evropske kickboxing federacije predsjednik Istvan Kiraly, sportski direktor Srđan Bugarčić te Romeo Deše koji su pratili mečeve na takmičenju tokom sva tri dana njegovog trajanja.

– Takmičari iz BiH zauzeli su treće mjesto u ukupnom poretku. Hvala svim ljudima u klubu i saradnicima koji su uložili veliki napor da sve bude organizirano na vrhunskom nivou i da 1.000 takmičara iz 20 evropskih zemalja sa Ilidže ponese lijepe uspomene i da se vraćaju narednih godina.
Za jedno ovako veliko takmičenje potrebna je besprijekorna organizacija, što ne bi uspjeli ostvariti bez podrške prijatelja projekta: Općine Ilidža na čelu sa načelnikom Nerminom Muzurom, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i ministra Kenana Magode, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i BH Telecoma. Hvala i medijima koji su nam dali veliku podršku proteklih mjeseci, kao i ljubiteljima borilačkih sportova iz cijele BiH koji su korektno navijali i bodrili svoje favorite. Ponosan sam na sve što smo uradili protekla tri dana i što su Ilidža i Kanton Sarajevo bili centar borilačkih sportova – kaže Nermin Bašović.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci,...

Italijanska Serija A naredne sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što...

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...