Search
Close this search box.

‘Zatražila da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima u radno vrijeme’

Podijeli članak:

Nezavisna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić podnijela je na današnjoj sjednici inicijativu da se policijskim službenicima zabrani posjeta ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena.

“Upućujem inicijativu prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Podnosim inicijativu da se izvrši izmjena Zakona o radu, odnosno Pravilnik o radu policijskih službenika KS u smislu da se boravak policijskim službenicima za vrijeme trajanja radnog vremena, ali u svakom slučaju izvan radnog vremena, ako su u tom trenutku uniformisani, boravak u ugostiteljskim objektima, uključujući one u sklopu benzinskih pumpi, izričito dozvoli samo po službenoj dužnosti kad je njihovo prisustvo potrebno”, rekla je Memić.

S tim u vezi, predložila je izgradnju menze u sklopu nove centralne zgrade MUP-a KS, te kantina u Policijskim upravama, u kojima bi policijski službenici imali pristup “zdravom i kvalitetnom obroku”.

Predložila je i da se ispita mogućnost, prednosti i rizici uvođenja sistema vaučera za policijske službenike na terenu, kada im je konzumacija obroka u pomenutim objektima opravdano onemogućena.

“Smatram da ćemo ovakvim pristupom ne samo poboljšati sliku o policijskim službenicima, već osigurati da svi policijski službenici svoje radno vrijeme zaista provode u službi te se približiti standardima koji već važe u zemljama EU”, kazala je Memić.

 

 

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci,...

Italijanska Serija A naredne sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što...

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...