Zatler poručio Mostarcima: Glasajte i birajte svoje lokalne predstavnike

Ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Zatler podržao je kampanju “Prvi put biram” koju realizuje Koalicija “Pod lupom”, s ciljem da edukuje, informiše i podstakne mlade da glasaju na izborima 20. decembra u Mostaru.

“Građani i građanke ovog prelijepog grada su 12 godina bili uskraćeni za najosnovnije demokratsko pravo da biraju. To će se promijeniti naredne nedjelje, kada će stotinu hiljada Mostaraca imati mogućnost da glasaju. Nemojte potcjenjivati moć svog glasa! Glasaj i biraj svoje lokalne predstavnike!”, poručio je Zatler.

Kampanji su se pridružili i neki od uglednih Mostaraca – književnik Elvedin Nezirović, profesor Adi Đukić, književnica Senka Marić, voditelj Boris Čerkuč, izvršni direktor ZenDev-a Senad Šantić i muzičar Orhan Maslo, podstičući sugađane da iskoriste pravo glasa na dan izbora, kao i da se pritom pridržavaju epidemioloških mjera.

Koalicija “Pod lupom” također poziva sve građane i građanke Mostara da 20. decembra 2020. iskoriste pravo koje im je dugo bilo uskraćeno, da izađu na izbore jer je to jedini način da spriječe izborne nepravilnosti i prevare.

BHRT