Zašto turisti trebaju posjetiti Plivska jezera u Jajcu

Podijeli članak:

Plivska jezera su dva prekrasna jezera koja se nalaze na rijeci Plivi, nedaleko od grada Jajca u Bosni i Hercegovini. Ova jezera su nastala prirodno i predstavljaju najveću prirodnu akumulaciju u zemlji. Plivska jezera su idealno mjesto za odmor i uživanje u netaknutoj prirodi, miru i tišini. Osim toga, ova jezera nude i brojne mogućnosti za rekreaciju, sport i zabavu.

Na Plivskim jezerima možete se baviti raznim vodenim sportovima, kao što su veslanje, kajak, kanu ili ribolov. Također, možete se prošetati ili voziti biciklom uz obalu jezera, koja je uređena i opremljena klupama i stolovima za piknik. Ako ste ljubitelj kulture i povijesti, možete posjetiti grad Jajce, koji je poznat po svojoj bogatoj baštini i znamenitostima, kao što su srednjovjekovna tvrđava, katakombe, muzej AVNOJ-a ili čuveni vodopad na ušću Plive u Vrbas.

Plivska jezera su također odlična destinacija za one koji traže smještaj u prirodi. U blizini jezera možete pronaći razne vrste smještaja, od hotela i vikendica do kampova i apartmana. Smještaj je prilagođen svim ukusima i potrebama gostiju, a cijene su vrlo pristupačne. Uz to, možete uživati u ukusnoj domaćoj hrani i piću, koja se nudi u restoranima i kafićima uz jezera.

(JU “Agencija Jajce”)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...