Jajce Online
HRONIKA

Zašto direktorica Opće bolnice u Bugojnu krije brutalni napad na medicinsku sestru

Stravičan događaj zabilježen je u Općoj bolnici Bugojno, gdje je 81-godišnji pacijent Đ. B., koji ima psihičkih problema, skoro nasmrt pretukao medicinsku sestru Samku Ajanović.

Napad se dogodio 7. maja, ali je prijavljen nakon nekoliko dana, jer Ajanović zbog zadobivenih povreda nije mogla otići u Policijsku stanicu.

Zid šutnje

Međutim, Subha Agić-Habib, direktorica Opće bolnice u Bugojnu, nije prijavila napad na svoju uposlenicu.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, policija u Bugojnu je ozbiljno shvatila prijavu te se odmah pristupilo saslušavanju oštećene i svjedoka radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem.

– Desetog maja u 15.50 sati Policijskoj stanici Bugojno oštećena je prijavila da je 7. maja na radnom mjestu u Općoj bolnici Bugojno fizički napadnuta od pacijenta Đ. B., rođen 1942. godine, kojom prilikom je zadobila tjelesne povrede. Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici PU Bugojno su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti – kazao je za „Avaz“ Hasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

PROČITAJTE JOŠ:   TRAGEDIJA U BIH: 31-godišnja djevojka skočila s petog sprata kroz prozor

 

  • Agić-Habib: Prekinula vezu

    Agić-Habib: Prekinula vezu

    FOTO: AGENCIJE


Medicinska sestra Samka Ajanović je u teškom zdravstvenom stanju. U ovoj bolnici radi 33 godine i nikada nije imala ni najmanji incident. Nakon što je prijavila slučaj, pod velikim je pritiskom i boji se kazne, odnosno, mobinga u bolnici.

– Ona ima kćerku i ovo ju je veoma pogodilo. Žena je napadnuta, a sada mora strahovati za svoj posao, jer nekome je u interesu da se sve zataška – kazala je prijateljica medicinske sestre Samke Ajanović.

Odgovore smo potražili i od direktorice Opće bolnice Subhe Agić-Habib, ali je ona odbila komentirati slučaj, te je nenadano prekinula telefonsku vezu nakon što joj se novinar “Dnevnog avaza” predstavio.

PROČITAJTE JOŠ:   Potezao nož na ljude i krao im novac

Kako saznajemo, navodno je jučer i ministar zdravstva i socijalne politike SBK Anto Matić tražio izvještaj o nemilim događajima. Nikome nije jasno kako je muškarac sa psihičkim problemima završio na odjelu s drugim pacijentima. To je i pitanje za istražne organe.

Ministarstvu zdravstva i socijalne politike SBK jučer smo se obratili pismenim putem pitanjem jesu li upoznati s događajem u Općoj bolnici Bugojno, ali odgovor tokom jučerašnjeg dana nismo dobili.

Istog dana se „riješili“ pacijenta

Na osnovu onoga što nam je saopćeno iz policije, potvrđeno je da Uprava Opće bolnice Bugojno nije prijavila napad na svoju radnicu.

PROČITAJTE JOŠ:   Suđenje u aferi "Balkan investment banka": Bivša direktorica sektora pregovara o priznanju krivice

Međutim, kako saznajemo, istog dana kada se desio napad, 7. maja, iz Opće bolnice zatraženo je od Policijske uprave Bugojno da dodijele pratnju duševno oboljeloj osobi do Kantonalne bolnice Travnik radi smještaja na Odjel psihijatrije.

Policija se odazvala na poziv i izvršila pratnju bolničkog vozila kojim je teški duševni bolesnik kao što je bio Đ. B. prevezen za Travnik. Policiji tada nije prijavljeno da je taj pacijent napao medicinsku sestru. Pacijent Đ. B. je u Travniku preminuo 14. maja.

 

 

(avaz)

Povezane vijesti

Dvogodišnjak upucao oca koji je igrao igricu

admin

Kamiondžija kažnjen sa 3.800 KM zbog prekoračenja radnog vremena

admin

Dječak (3) sjekirom odsjekao dva prsta mlađem bratu

admin