Jajce Online
MAGAZIN

Zašto Brano Jakubović ne nastupa s “Dubiozom kolektivom”

Jedan od najpopularnijih bosanskohercegovačkih bendova „Dubioza kolektiv“ nastupom na „One Love Music Festivalu“ u poljskom Vroclavu završio je svoju turneju pod nazivom „On the Road Again Tour 2022“.

No, bez frontmena Brane Jakubovića (44).

 

Zaštitni znak

Njega nije bilo s drugovima na bini na još nekoliko prethodnih koncerata, što je otvorilo pitanje je li unutar popularne grupe sve uredu.

Čak se potezalo i pitanje je li Jakubović, koji je i svojevrsni zaštitni znak benda, napustio „Dubiozu“.

Na upit koji smo poslali PR timu, veoma brzo smo dobili kratak odgovor koji je glasio:

– Hvala na interesu, unutar benda se ništa nije mijenjalo.

Nedorečeno, u najmanju ruku. Upravo zbog toga smo direktno pozvali Jakubovića, kojeg smo, kako nam je rekao, zatekli u studiju.

  • “Dubioza kolektiv“: Ide na zasluženi odmor

    FOTO: PROMO


Šta vas briga

– Nigdje veze. Nemam vremena za te gluposti, stvarno nešto ozbiljno radim – rekao je Jakubović za „Dnevni avaz“.

Ipak, na naše insistiranje da nam odgovori zašto nije bio s ostalim članovima „Dubioze“ na nekoliko posljednjih nastupa, Jakubović, očito nezadovoljan pitanjem, odgovorio je:

– Šta vas briga što nisam bio. Imam, valjda, privatnih razloga.

„Dubioza“ će sada uživati u zasluženom odmoru. Prvi naredni za sada zakazani koncert momci imaju 30. decembra u Budvi, a potom u Sarajevu gdje će uvesti Sarajlije i goste glavnog bh. grada uvesti u Novu godinu na javnom dočeku. Tek u februaru 2023. idu u Poljsku, gdje imaju nekoliko zakazanih nastupa. Tada će se vidjeti je li Branina pauza bila privremena ili je posrijedi nešto drugo.

Lopata i motika

– Ja nisam gradska raja već više od deset godina, jer sam se preselio na selo i postao pravi čovjek od zemlje ili, kako se popularno kaže, seljak. Lopata i motika su najbolji psihološki stabilizatori. Nema nikakvih zamki uspjeha i slave kad zovu plastenici i lijehe – rekao je Jakubović svojevremeno za „Avaz“.

Povezane vijesti

Vrijednost Bitcoina pala ispod 19 hiljada dolara

admin

Najstarija žena na svijetu proslavila 128. rođendan

admin

Stan na vrhu Central Park kule košta 250 miliona dolara

admin