Search
Close this search box.

Zaposlenim u javnom sektoru Vlada SBK će isplatiti 400 KM pomoći

Podijeli članak:

Svim zaposlenima u kantonalnim ustanovama, organizacijama i tijelima, osim izabranih dužnosnika, Vlada Srednjobosanskog kantona isplatit će 400 maraka jednokratne pomoći, dok je općinama preporučeno da naprave isto za svoje zaposlenike, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Riječ je o mogućnost isplate pomoći radnicima koju je nedavno usvojila Vlada FBiH, a maksimalan iznos isplate je 2.520 KM. Mjera je donesena nakon jučerašnjeg sastanka članova Vlade i načelnika općina, na kojem je zaključeno da će razmotriti mogućnost isplate.

Kantonalni premijer Tahir Lendo kazao je kako je to trenutno realna mogućnost.

“Nakon urađene analize Vlada je donijela odluku i preporuku nižim organima vlasti da jednokratnu pomoć isplate u visini od 400 KM. To je trenutna i realna mogućnost kad je kanton u pitanju. Dali smo također nalog Zavodu za zdravstveno osiguranje da isto postupi prema zaposlenima u javnim ustanovama u zdravstvu”, rekao je Lendo.

Koordinator ministara HDZ-a BiH u Vladi KSB, Bojan Domić, kazao je kako bi ovakvu socijalnu pomoć trebali dobiti ili svi ili oni najranjiviji.

“To je mjera koja je više socijalna, da se pomogne standard uposlenih u javnom sektoru. Ono što je po meni zamjerka, kod nas je oko 40.000 ukupno zaposlenih u županiji, ova mjera će se odnositi na 10 do 12 tisuća zaposlenih. Treba pokušati osigurati da nitko ne ostane bez tog. Što je s ostalim kategorijama tipa nezaposlenih ili umirovljenika? Svaka ovakva socijalna pomoć treba doći ili do svih ili do onih najranjivijih”, rekao je Domić.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka