Jajce Online
SPORT

Zapažen nastup kadeta ŠK „Jajce“ na državnom prvenstvu

U organizaciji Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održano je XXI kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u Bihaću od 01.-04.07.2021. godine.
Povlačenjem kraljevog pješaka na E4, svečano je prvenstvo otvorio gradonačelnik Bihaća gospodin Šuhret Fazlić. 80 takmičara iz 22 BH grada na 64 šahovska polja borilo se za titulu državnog prvaka u šahu i plasman na Evropsko odnosno Svjetsko prvenstvo, s tempom igre 1 sat po igraču, uz primjenu pravila FIDE.

Takmičenje je organizirano u skupinama ili grupama starosne dobi do 8 godina, od 8 do 10, od 10 do 12, od 12 do 14, od 14 do 16 i od 16 do 18 godina u kadetskoj kategoriji, u juniorskoj ili omladinskoj kategoriji od 18 do 20 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Kadeti ŠK „Jajce“ Ivan i Zvonimir Crnoja nastupali su u skupinama od 8 do 10 godina, odnosno od 10 do 12 godina i zauzeli pete pozicije u svojim skupinama.

Posebne čestitke tehničkom organizatoru Šahovskom savezu Federacije BiH i Šahovskom savezu Unsko-sanskog kantona na uspješno provedenom takmičenju kao i domaćinu ŠK „Bihać“ na gostoprimstvu.

U svoje osobno ime i u ime Kluba zahvala firmi „STRUKTURA“ koja je materijalno i financijski pomogla ŠK „Jajce“.

 

 

(Jajce Online)

Povezane vijesti

Trenerski put legendarnog Švabe: Od Grbavice do Tokija

admin

Najmasovniji događaj do sada: U Trebinju održana promocija Evropskog prvenstva za kadetkinje

admin

Odlične partije u Seriji B prošle sezone: Mladi reprezentativac BiH na meti Fiorentine

admin