Search
Close this search box.

Žalimo se na cijene na Jadranu, a u Sarajevu spavanje u jednom od hotela košta skoro 700 KM

Podijeli članak:

Građani Bosne i Hercegovine, ali i stranci, ove godine su šokirani visokim cijenama smještaja i cijenama u ugostiteljskim objektima na hrvatskom primorju.

Većina se slaže da su cijene na moru previsoke, ali ovaj trend je sve više prisutan i u brojnim sarajevskim hotelima i ugostiteljskim objektima. Tako cijena noćenja u Swissotelu Sarajevo za dvije osobe u najjeftinijoj dvokrevetnoj sobi iznosi nevjerovatnih 350 eura, odnosno blizu 700 KM.

Rezultat je to ponude i potražnje, ali i činjenice da većinu gostiju u ovom hotelu čine turisti iz arapskih zemalja koji bez problema plaćaju ovu cijenu. U drugim sarajevskim hotelima cijene su pristupačnije, tako da za dvokrevetnu sobu za dvije osobe u ovom periodu godine u Meriottu treba izdvojiti oko 190 eura, u Hillsu 160 eura…

Hotelijeri na Jahorini su se ovog ljeta, s namjerom da ova olimpijska ljepotica “živi” cijelu godinu, udružili i napravili pristupačnije i jeftinije pakete boravka i korištenja sadržaja za svoje goste. Primamljive ponude će biti aktuelne tokom trajanja prvog FeJS festivala koji se na Jahorini održava od 28. do 30. juna. Tako dvodnevni aranžman za dvije osobe u hotelu “Lavina” na bazi polupansiona košta 379 KM, u “Termagu” dva noćenja sa doručkom 360 KM, u “Monterri” i “Vučku” dva noćenja za dvije osobe sa doručkom su 340 KM.

U “Ravnoj planini” za dva noćenja sa doručkom za dvije osobe i dvoje djece do 12 godina treba izdvojiti 360 KM, u “Rajskoj dolini” dva noćenja sa doručkom za dvije osobe koštaju 280 KM, a u “Rusovo resortu” dva noćenja za četiri osobe koštaju samo 408 KM. U hotelima “Forest” i “Damis” dva noćenja za dvije osobe sa doručkom koštaju 140 KM, a isti aranžman u hotelu “Jet set” je 200 KM.

Za turiste slabije platežne moći u našoj zemlji na raspolaganju su moteli, hosteli i stanovi koji se izdaju na dan, ali i oni su poskupili u odnosu na prošlu godinu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

​Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je da je ukrajinski tim Dnjepar-1 izbačen iz njenih...

Proteklog vikenda u Sanskom Mostu u jednom stambenom objektu prijavljena je krađa čak 1,6...

Nijedan herbicid nije potpuno bezopasan, a prirodno, netoksično rješenje, krije se u kuhinji: natrijum...

Američki globalni proizvođač električnih automobila Tesla će sljedeće godine početi koristiti humanoidne robote, izjavio...

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz...

Naučnici su testirali morske pse u moru u blizini brazilske obale i otkrili da...