Naslovnica CRNA HRONIKA Zajedno pili, posvađali se, pa jedan drugog izbo kuhinjskim nožem

Zajedno pili, posvađali se, pa jedan drugog izbo kuhinjskim nožem

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Šemu Suljića (45) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Suljić je osumnjičen da je u večernjim satima 4. februara 2021. godine u kući u kojoj stanuje u tuzlanskom naselju Kojšino, tokom svađe i fizičkog sukoba sa Marijanom Zekanovićem, sa kojim je prethodno konzumirao alkohol, Zekanoviću kuhinjskim nožem nanio dvije ubodne rane u grudni koš i više povreda po drugim dijelovima tijela i usmrtio ga.

Podsjetimo, tijelo ubijenog, sa ubodnom povredom na prsima pronađeno je u četvrtak navečer u dvorištu ispred porodične kuće u ovom naselju. Ljekar Službe hitne medicinske pomoći konstatovao je smrt, a osumnjičeni je uhapšen i priveden na kriminalističku obradu.

– Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog – saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Dodao je da se po naredbi tužioca provode različita vještačenja te druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

 

 

(Faktor.ba)