Search
Close this search box.

Zahvalnica za načelnika Edina Hozana i jajačke penzionere

Podijeli članak:

U organizaciji Saveza udruženja/udruga penzionara/umirovljenika u Srednjobosanskom kantonu proteklih dana u Fojnici je održana svečanost povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Udruženja penzionera SBK-a. Bila je to prilika da se sumiraju aktivnosti u proteklom periodu i nagrade najzaslužniji za podršku u radu udruženja/udruga penzionera/umirovljenika.

Uz posebne riječi zahvalnosti Općini Jajce za podršku lokalnom udruženju, načelniku općine Jajce Edinu Hozanu uručena je zahvalnica za iskazano razumijevanje u rješavanju problema penzionera/umirovljenika i podršku u radu Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce.

Savez udruženja/udruga penzionera/umirovljenika u Srednjobosanskom kantonu Travnik dodijelio je i zahvalnicu Horu/Zboru Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce za učešće u organizovanju obilježavanja 25. godišnjice Dana penzionera/umirovljenika u Federaciji BiH. Za izuzetne rezultate u radu Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce, kao najbolje organizovanog udruženja/udruge na prostoru Federacije BiH, zahvalnica je uručena i predsjednici jajačkog udruženja/udruge Hedvigi Kajić.

Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika općine Jajce okuplja gotovo 2.400 članova i najbrojnije su jajačko udruženje/udruga, a veliku podršku ovom udruženju pruža i Općina Jajce.

Uz zaštitu i unaprjeđenje materijalnog i socijalnog položaja, Udruženje/Udruga članovima pruža sadržajniji društveni i kulturni život. Pri ovom udruženju/udruzi uspješno djeluje hor/zbor penzionera/umirovljenika Općine Jajce i neizostavni je pratilac brojnih kulturnih događaja u gradu. Svojim učešćem uveličali su i manifestaciju obilježavanja godišnjice osnivanja Udruženja penzionera SBK/KSB.

Osim toa, Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika općine Jajce dobitnik je nagrade općine Jajce i zahvalnice Općine Jajce.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...