Zahvalnica za načelnika Edina Hozana i jajačke penzionere

Podijeli članak:

U organizaciji Saveza udruženja/udruga penzionara/umirovljenika u Srednjobosanskom kantonu proteklih dana u Fojnici je održana svečanost povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Udruženja penzionera SBK-a. Bila je to prilika da se sumiraju aktivnosti u proteklom periodu i nagrade najzaslužniji za podršku u radu udruženja/udruga penzionera/umirovljenika.

Uz posebne riječi zahvalnosti Općini Jajce za podršku lokalnom udruženju, načelniku općine Jajce Edinu Hozanu uručena je zahvalnica za iskazano razumijevanje u rješavanju problema penzionera/umirovljenika i podršku u radu Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce.

Savez udruženja/udruga penzionera/umirovljenika u Srednjobosanskom kantonu Travnik dodijelio je i zahvalnicu Horu/Zboru Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce za učešće u organizovanju obilježavanja 25. godišnjice Dana penzionera/umirovljenika u Federaciji BiH. Za izuzetne rezultate u radu Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce, kao najbolje organizovanog udruženja/udruge na prostoru Federacije BiH, zahvalnica je uručena i predsjednici jajačkog udruženja/udruge Hedvigi Kajić.

Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika općine Jajce okuplja gotovo 2.400 članova i najbrojnije su jajačko udruženje/udruga, a veliku podršku ovom udruženju pruža i Općina Jajce.

Uz zaštitu i unaprjeđenje materijalnog i socijalnog položaja, Udruženje/Udruga članovima pruža sadržajniji društveni i kulturni život. Pri ovom udruženju/udruzi uspješno djeluje hor/zbor penzionera/umirovljenika Općine Jajce i neizostavni je pratilac brojnih kulturnih događaja u gradu. Svojim učešćem uveličali su i manifestaciju obilježavanja godišnjice osnivanja Udruženja penzionera SBK/KSB.

Osim toa, Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika općine Jajce dobitnik je nagrade općine Jajce i zahvalnice Općine Jajce.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...