Search
Close this search box.

Zabrinjavajući podaci Barcelone: Duguju 200 miliona klubovima, ni Pjanića nisu otplatili

Podijeli članak:

Finansijski problemi Barcelone povećavaju se iz dana u dan, a katalonski list ARA prenosi da je slavni klub dužan više od 200 miliona eura drugim klubovima.

Barcelona je proteklog ljeta pokušala da stabilizuje svoje finansije. Nekoliko igrača pristalo je na smanjenje plata, ranije je otišao Lionel Messi, prodata su sva vlastita TV prava za period u budućnosti, a poslovanje na transfer tržištu ograničeno je na besplatne transfere i posudbe.

Razlog za to je, kako prenosi katalonski list ARA, dug raznim klubovima veći od 90 miliona eura koji dospijeva u ovoj sezoni, te još 118 miliona eura dugoročno. Sve na ime obeštećenja za nogometaše od ranije.

Dokument koji je “procurio” pokazuje da većina duga uključuje poslove dovršene pod predsjedavanjem Joana Laporte, iako Barcelona još uvijek duguje i 16 miliona eura Ajaxu za dovođenje Frenkieja De Jonga.

Manji dio duga klubovima Barcelona ima i za transfere našeg Miralema Pjanića, Emersona Royala i Neta, iz perioda Josepa Marije Bartomeua.

Leedsu su još uvijek dužni 38 miliona eura, 24 miliona Sevilli za Julesa Koundea, 26 miliona eura Manchester Cityju za Ferrana Torresa te oko 500.000 eura trening naknade za Roberta Lewandowskog.

Vijest je potvrdio i katalonski Sport koji otkriva da će Barcelona priznati te dugove na svojoj sljedećoj generalnoj skupštini. Postoji mogućnost da Barcelona dobije zabranu transfera ukoliko ne izvrši uplate na vrijeme.

 

 

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Već mjesec dana nema sastanaka ni pregovora partnera na državnom nivou vlasti, a ni...

Vrtoglavih, gotovo tri hiljade maraka, iznos je potrošačke korpe za mjesec april, dok penzije...

Pripadnici specijalne jedinice italijanske policije uhapili su 22-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine u...

Tragedija se dogodila u mjestu Radešine, kod Konjica, gdje se utopio maloljetnik.

Savjet ministara BiH usvojio je izvještaj o radu Ekspertskog i Pravnog tima u vezi...

Vlada Republike Srpske juče je isplatila milion KM za prevazilaženje posljedica elementarnih nepogoda za...