Search
Close this search box.

Zaboravili ste Mustafu Kučukovića? Izašao je iz zatvora i već našao novi klub

Podijeli članak:

Sjećate li se Mustafe Kučukovića (37)? Bio je napadač koji je za mladu reprezentaciju Njemačke igrao sa imenima kao što su Neuer, Khedira, Hummels… Htjeli su ga tada mnogi u Evropi, a na nagovor sadašnjeg bh. selektora Sergeja Barbareza potpisao je za HSV čiji su čelnici vjerovali da je “Muki” buduća zvijezda njemačkog fudbala.

Već slutite da će priča odjednom krenuti nizbrdo? Tako je. Kučuković se nije ostvario, nakon dvadesetak nastupa za HSV uslijedile su selidbe po njemačkim drugim i trećim ligama, pokušavao je u Francuskoj, Kipru, ali na pravi kolosijek više se nije uspio vratiti.

Od tada Kučukovića su povezivali sa kojekakvim radnjama. U martu 2021. čak je i “pao” zbog droge. Pričalo se kako je trgovao marihuanom, kokainom u hašišom u vrijednost od 10 miliona eura, zbog čega je u proteklom periodu boravio iza rešetaka, ali sve to danas je iza njega.

Kučuković je, barem prema Transfermarktu, danas na slobodi i već se vratio fudbalu potpisavši za SSV Buer u čijem dresu je nedavno igrao protiv FC 96 Recklinghausena i Hassela.

Radi se inače o klubu u kojem je i napravio svoje prve fudbalske korake prije nego što je preko omladinskog pogona Schalkea i Bochuma završio u prvom timu HSV-a.

U prošlosti kada je smatran “wunderkindom” Kučuković se povezivao i sa reprezentacijom BiH, kao i sa FK Sarajevo, ali na kraju od cijele priče nije bilo ništa.

U fudbalskim vodama je također i njegov otac Nuni koji je skaut HSV-a.

 

 

(Reprezentacija.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...