Search
Close this search box.

Za sobu poput Versajskih odaja Marije Antonete potrebno izdvojiti vrtoglavu sumu

Podijeli članak:

Neki hoteli su sami po sebi destinacije, nudeći veličanstven pogled na grad u kom se nalaze, vrhunske usluge, kao i užitke dostojne kralja ili kraljice.

Pariz, prijestolnica mode, dom je nekih od najspektakularnijih i najskupljih hotela na planeti, od velikih palata do arhitektonskih znamenitosti. Poznati umjetnici, pisci, filmske zvijezde, članovi kraljevske porodice i modni dizajneri krasili su njihove sale i ostavili trag.

U njima se nalaze neki od najboljih gradskih gurmanskih restorana i barova, u koje hrle i lokalno stanovništvo i turisti. Među svim ovim luksuzom, međutim, postoji hotel koji se ističe i ima najskuplji apartman u Parizu i samim tim jedan od najskupljih na planeti.

Riječ je naravno o Imperial apartmanu Ritz Paris, omiljenom hotelu Ernesta Hemingveja (Hemingway), ali i Koko Šanel (Coco Chanel). Hotel je 2016. godine prošao impresivni proces renoviranja vrijedan 450 miliona dolara, koji je imao za cilj da mu vrati reputaciju najboljeg hotela na svetu.

Novi koncept

Historijski Bar Hemingvej i škola kuhanja Ritz Escoffier su renovirani i dodate su inovacije kao što je Salon Prust, nazvan po legendarnom francuskom piscu koji je često večerao u Ritzu. Hotel je dodao još jedan bar 2021. inspiriran astrologijom, a 2022.  Ritz Paris Club & Spa je ponovo rođen sa novim konceptom.

Ritz u Parizu ima 13 velikih apartmana, od kojih su neki nazvani po Koko Šanel i Prustu, ali najskuplji od svih je Suite Impériale sa pogledom na Vandomski trg, čija površina dostiže 360 kvadratnih metara i ima tri spavaće sobe, uključujući jednu po uzoru na spavaću sobu Marije Antoanete u Versaju.

Tri kupatila apartmana imaju zlatne detalje, dok sam prostor sadrži na desetine antikviteta, baš kao i hotel. Antikviteti uključuju par zidnih lampi Luja XVI, lustere i impresivan sat.

Što se tiče cijene boravka, potrebno je izdvojiti 50.000 eura, prenosi Lux Life. Pogledajte detalje na Instagram stranici.

View this post on Instagram

A post shared by Ritz Paris (@ritzparis)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....

Podaci “Polazne studije o ekonomiji brige i njege u Bosni i Hercegovini” koju je...