Yaya Toure ima novi posao, vratio se tamo odakle je počeo: Agent se iznenadio kad sam mu rekao to

Yaya Toure je prije godinu završio igračku karijeru, a sada je odlučan posvetiti se trenerskoj i pronašao je zanimljiv angažman.

Yaya Toure je prije godinu završio igračku karijeru, a sada je odlučan posvetiti se trenerskoj i pronašao je zanimljiv angažman.

Ukrajinski Olimpik iz Donjecka je objavio kako je Yaya Toure novi pomoćni trener u stručnom štabu, a tako se ova superzvijezda iz Obale Slonovače vratila tamo gdje je počela svoju profesionalnu karijeru.

Toure je postao asistent Igoru Klimoskom, koji dakle s klupe predvodi ovaj tim iz Donjecka. Ovaj nekadašnji fudbaler Manchester Cityja je rekao i kako se sam njegov agent iznenadio kad mu je rekao gdje želi da ode.

“Svoju profesionalnu karijeru započeo sam u Donjecku. Sada sam ovdje da započnem svoj trenerski put. Naravno, razumem da Olimpik nije Metalurg, ali dobro se sećam koliko su ljudi bili ljubazni i otvoreni u Donjecku. Vrlo sam impresioniran lokalnim mentalitetom. Da budem iskren, čak je i moj agent bio iznenađen kad je saznao da želim da odem u Ukrajinu, ali bio sam čvrst u svojoj odluci. Nije tako lako pronaći mjesto gdje možete mirno, bez nepotrebnog pritiska učiti, gde ćete biti prihvaćeni kao prijatelj. Drago mi je da je trener Olimpika dopustio da se pridružim njegovoj ekipi”, rekao je Toure i dodao:

“Siguran sam da mogu da budem koristan igračima Olimpika kao profesionalac i stariji prijatelj. Negdje ću nešto da predložim, podjelim znanje i viziju fudbala. Pun sam entuzijazma za posao.”

Toure je po dolasku iz Obale Slonovače igrao za Metalurg iz Donjecka, igrao je još za belgijski Beveren, Olympiakos, Monaco, Barcelonu, Manchester City, a posljednji klub mu je bio kineski Huanghai.

Inače, Olimpik je trenutno sedmoplasirani tim ukrajinskog šampionata.

KOMENTARI