Wizz Air ukida još dvije linije iz BiH i vraća jednu staru

Podijeli članak:

Niskobudžetna kompanija Wizz Air nastavlja smanjivati svoje operacije izvan Bosne i Hercegovine u nadolazećoj zimskoj sezoni, koja počinje 29. oktobra. Osim planiranog zatvaranja baze u Tuzli od sredine septembra, što će rezultirati ukidanjem dvanaest letova rute nakon što je avio prijevoznik nedavno dodao Hahn na svoj spisak ukinutih odredišta iz grada, niskobudžetni prijevoznik će također obustaviti operacije između Abu Dhabija i Sarajeva.

Zimski raspored letova

Posljednji let na toj liniji, koja je otvorena u oktobru 2021, bit će pokrenut 28. oktobra. Nakon toga je obustavljena prodaja karata, no očekuje se da će avio prevoznik obnoviti usluge između dva glavna grada 31. marta 2024, iako su promjene i dalje moguće u ovoj ranoj fazi.

Wizz Air će također prekinuti letove iz Banje Luke za Štokholm Skavsta, s posljednjom linijom planiranom za 28. august. Nadalje, letovi iz drugog najvećeg grada Bosne i Hercegovine za Hamburg bit će prekinuti 28. oktobra. Kao rezultat toga, Wizz Air će održavati operacije od Banje Luke do Basela i Dortmunda ove nadolazeće zime, prenosi Ex-Yu Aviation.

Sa svoje strane, operater u Banjoj Luci saopćio je da zračni prijevoznici zadržavaju pravo izmjene svoje mreže odredišta i da aerodrom ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024, sljedećeg marta, što znači da dvije strane tek trebaju pregovarati operacije prijevoznika nakon ovog datuma.

Jedna nova linija

Jedina novost Wizz Aira u Bosni i Hercegovini u nadolazećim mjesecima je ponovno uspostavljanje njegove dvosedmične linije London Luton – Sarajevo 25. septembra. Kao rezultat toga, niskobudžetni prijevoznik će zadržati samo sedamnaest sedmičnih odlaznih letova iz zemlje ove zime, što je manje od 54 sedmične usluge u istom razdoblju prošle godine.

Wizz Air, koji već nekoliko godina održava svoju poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prijevoznika, ove će zime biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju obavljenih sedmičnih letova, a imat će samo tri sedmice polaska više od svog niskotarifnog rivala Ryanaira.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.

Zukan Helez, ministar odbrane BiH bio je večerašnji gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”...