Vršajević nakon dvije i po godine napustio Akhisar i odmah pronašao novi angažman

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Avdija Vršajević napušta Akhisarspor i karijeru će nastaviti u Ankarasporu.

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Avdija Vršajević napušta Akhisarspor i karijeru će nastaviti u Ankarasporu.

Iskusni bočni fudbaler napustio je danas zvanično ekipu Akhisara, u kojem je boravio od ljeta 2018. godine, ali će ostati u Turskoj gdje će se priključiti ekipi Ankaraspora.

Turski mediji tvrde kako je Ankaraspor tražio pojačanje u defanzivnoj liniji i da je Vršajević upravo igrač kakav odgovara njihovim potrebama.

Bh. fudbaler se oglasio i na društvenim mrežama i poručio kako je sjajan period u Akhisaru iza njega. Zahvalio se svima u klubu.

“Danas sam zvanično raskinuo ugovor sa Akhisarsporom, gdje sam proveo protekle tri prelijepe godine. Bila mi je velika čast nositi dres kluba kao što je Akhisarspor i veliko zadovoljstvo jer sam imao priliku upoznati mnogo dobrih ljudi, te sam stekao dosta novih prijatelja.

Lijepa sjećanja i iskustva koja sam doživio i stekao u gradu i klubu Akhisar uvijek ću nositi sa sobom. Pored toga, bila mi je velika čast igrati Europsku ligu sa Akhisarsporom, a iskustvo koje je krunisalo moju klupsku karijeru je osvajanje Super kupa Turske. Također, želim se zahvaliti svim građanima i dobrim ljudima grada Akhisar, mojim saigračima, radnicima i administraciji kluba, a po najviše navijačima Akhisarspora, te im želim puno sreće u budućnosti”.

Vršajević je u Turskoj od 2015. godine, kada je iz Hajduka stigao u Osmalnispor. Nakon godina u tom klubu, prešao je u Akhisar, a Ankara će mu biti treća ekipa u ovoj zemlji.

Podsjetimo, Vršajević je dugo nastupao za češke klubove, a bio je jedno vrijeme i standardni reprezentativac BiH sa kojom je otišao i na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

KOMENTARI