Vrijeme u BiH: Pretežno oblačno s kišom, na planinama snijeg

U BiH danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na vrhovima planina sa snijegom. U utorak, srijedu i četvrtak, također se očekuju kiša i snijeg.

Intenzivnije padavine očekuju se danas na sjeveru i istoku Hercegovine, kao i na zapadu Bosne. Na vrhovima planina sa snijegom. Tokom poslijepodneva u Krajini prestanak padavina i smanjenje naoblake, a u ostatku zemlje u večernjim satima.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni. Temperature zraka između 8 i 14, lokalno do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura oko 8, dnevna oko 13 stepeni.

U utorak, 9. februara očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom..Poslije podne ili tokom noći u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne očekuje se u srijedu, 10. februara. Poslije podne ili u večernjim satima padavine u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 15 stepeni.

U četvrtak, 11. februara bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u Krajini sa snijegom. Tokom dana u ostatku Bosne u nizinama susnježica ili kiša, a u višim područjima snijeg. Poslije podne prestanak padavina i razvedravanje u Krajini, a tokom noći i u ostatku zemljle. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 1, a dnevna od 7 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

BHRT