Vrhbosanski nadbiskupi odali priznanje Općoj bolnici u Sarajevu za uspješno liječenje

Dočekao ih je Ismet Gavrankapetanović, prvi čovjek Opće bolnice i dio osoblja COVID tima, koje je bilo uključeno u liječenje dvojice nadbiskupa u decembru 2020.

U srdačnom razgovoru kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić izvijestili su domaćine kako se osjećaju dobro nakon što su uspješno prošli kroz iskustvo borbe protiv koronavirusa te su Općoj bolnici i njenim uposlenicima odali priznanje za pruženu zdravstvenu uslugu i iskazanu pažnju.

“Obojica želimo zahvaliti cjelokupnom medicinskom osoblju COVID odjela počevši od direktora Gavrankapetanovića. Bili ste profesionalni, humani, ljubazni, strpljivi i hrabri. Zadivljeni smo i zahvalni”, kazao je tim povodom kardinal Vinko Puljić.

Kao znak pažnje i prijateljstva darovao je Gavrankapetanoviću Zbornik radova “Vrhbosanska mjesna crkva i njen kardinal” koji je izašao povodom 75. godine života, 50. godišnjice svećeničkog, 30. biskupske te 25. kardinalske službe Vinka Puljića. Osim toga, uručio mu je i priznanje u obliku medalje s obilježjima Vrhbosanske nadbiskupije.

Gavrankapetanović se zahvalio te nakon toga goste upoznao sa trenutnom situacijom u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Poželio im je dobro zdravlje istakavši da su bili dobri i strpljivi pacijenti te da im je osoblje Opće bolnice uvijek na raspolaganju.

 

 

(Klix)