Vranješ: Moram pohvaliti Premijer ligu BiH, dolaze zvučna imena i sve se podiže na viši nivo

Prvi dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH banjalučki Borac završio je na petoj poziciji.

Prvi dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH banjalučki Borac završio je na petoj poziciji.

Kapiten Stojan Vranješ na zajedničkom ručku po završetku polusezone, kako prenosi Mondo, istakao je da ima još mnogo da se igra te da će konačnu ocjenu biti moguće dati tek po završetku kompletne sezone.

“Završili smo na petom mjestu, možda je moglo bolje, ali, kako se to kaže, uvijek može i bolje, ali i gore. Jedna pobjeda nas dijeli od priključka za Evropom, što nam je cilj. Na kraju u maju ćemo sumirati utiske, a sad imamo dovoljno vremena tokom pauze da se pripremimo što bolje i da zajedno pokušamo ostvariti cilj i plasirati se u Evropu”, poručio je Vranješ.

Iskusni fudbaler smatra da kvalitet bh. elite raste iz godine u godinu.

“Uvijek sam govorio da u Premijer ligi BIH ima mnogo kvalitetnih igrača što smo vidjeli tokom ove polusezone. Veoma je neizvjesno, tu je pet-šest ekipa koje su konkurentne kako u borbi za titulu, tako i za međunarodnu scenu. Moram da pohvalim i Premijer ligu BiH i ljude koji vode klubove, jer vidimo da dolaze zvučna imena i da se sve podiže na viši nivo”, smatra on.

Na pitanje da izdvoji utakmice koju su mu ostale u najljepšem, ali i ne tako lijepom sjećanju, Vranješ je odgovorio:

“Svaka pobjeda je ostala u lijepom sjećanju, a izdvojio bih trijumf nad Sutjeskom u Evropi, jer smo učinili nešto što dugi niz godina nismo. Ipak, svaka pobjeda je važna i nosila je posebnu slast. Što se tiče gorkog ukusa, mislim da je bilo par utakmica kod kuće koje smo pred kraj propustili da osvojimo cijeli plijen, tako da ostaje žal, a tu su i utakmice na gostujućim terenima, gdje smo morali da pokažemo više”, svjestan je kapiten “crveno-plavih” gdje je najviše “škripalo” tokom uvodnih 19 kola.

Na kraju je naglasio da je zadovoljan svojim partijama, iako je zbog problema sa virusom korona, ali i povrede koljena, odsustvovao nekoliko utakmica.

“Moram biti zadovljan svojim igrama i učinkom, ako se ima u vidu da sam zbog Covida 19 odsustvovao 14 dana, ali i imao nezgodnu povredu koljena, ne dugo, ali sam i tada izostao par utakmica. Ali, uvijek kažem da je za to zaslužna ekipa. Dugo igramo zajedno, tačno se zna šta mogu da očekuju od mene. Pomogli su mi, svaki moj povratak nije bio osjetljiv. Imao sam sreću da se vraćam pogocima, tako da se vidi da se dobro razumijemo i da mi odgovara ekipa i okruženje i da ću ovdje ostati i u budućnosti”, zaključio je Vranješ.

KOMENTARI