Search
Close this search box.

‘Vodopad ljubavi’ okruglim stolom obilježila šest godina rada

Podijeli članak:

Udruženje/Udruga za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju „Vodopad ljubavi“ okruglim stolom održanim u Velikoj sali Općine Jajce obilježila je šest godina uspješnog rada. Bila je to prilika da se osvrne na šest godina rada, analiziraju aktivnosti, uspjesi i poteškoće i razgovara o ciljevima za budući rad.

Gost predavač Stjepan Jelica, magistar fizioterapije, Jajčanin, profesor Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, sa dvadesetogodišnjim iskustvom u radu s djecom s poteškoćama, govorio je o strateškom planiranju rada Udruženja, integraciji i inkluziji osoba s poteškoćama u mikro i makrosredini kojoj pripadaju, osvrnuvši se na iskustva svog dugogodišnjeg rada.

„Ovim okruglim stolom željeli smo ojačati suradnju s lokalnom zajednicom, razmijeniti iskustva, afirmirati rad terapeuta, educirati se, ali i izraziti zahvalnost svima koji doprinose našem radu“, poručili su iz Udruženja/Udruge za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju „Vodopad ljubavi“ Jajce.

This slideshow requires JavaScript.

U šest godina, od grupnih radionica, stigli su do individualnih tretmana za 47 djece sa različitim dijagnozama, uz veliku požrtvovanost i doprinos roditelja, lokalne zajednice, divnih mladih volontera i terapeuta, uspješne saradnje sa školama i privrednim kolektivima, organizacijama i pojedincima. Za svoj rad nagrađeni su i Priznanjem „Zahvalnica Općine Jajce“ dodijeljenom ove godine uz Dan općine Jajce.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi...

Bosna i Hercegovina je širom svijeta poznata po svojim prirodnim ljepotama. Prelijepa jezera, rijeke...

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat pod estradnim imenom Irdin Dinči, a koji...

Meteorolog Nedim Sladić je otkrio da bi izuzetno sparno vrijeme moglo potrajati bar još...

Honor je jučer u Kini predstavio Honor Magic V3 koji se izdvaja kao vrhunac...

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavilo je podatke da je Komisija za uništavanje opojnih...