Vlasinjci skupili 6.876 KM za Dževada Kraka

Vlasinjci su mnogo puta pokazali svoju složnost i osjetljivost prema svojim komšijama, ali i drugim ljudima koji žive i van naše općine. To su dokazali mnogo puta, a danas su položili još ispit iz humanosti, piše Jajce Online.

Naime, mještani ovog naselja u proteklom periodu realizovali su humanitarnu akciju i prikupljanje novca za operaciju našeg sugrađanina Dževada Kraka. Donaciju u iznosu od 6.876 KM predao je Jasmin Pračalić u pratnji Sinana Smajića, predsjednika MDD “Merhamet” Jajce.

Organizatori ove akcije kao i sama porodica Krak svima se zahvaljuju koji su učestvovali u ovoj u humanoj misiji da se spasi jedan mladi život.

Podsjećamo, Dževad Krak (34) prve znakove zloćudne bolesti osjetio je u avgustu prošle godine kada je hitno prebačen iz Jajca u Travnik.

Tokom hospitalizacije urađene su mu sve pretrage, između ostalog i CT glave gdje su mu otkrili fleke, da bi na privatnoj klinci uradio magnetnu rezonancu koja mu je otkrila tumor na mozgu. Pretrage je nastavio raditi u Sarajevu gdje mu je i uspostavljena konačna dijagnoza.

Prema preporuka doktora taj tumor bi se morao po hitnom postupku odstraniti, a sama operacija morala bi se izvršiti u Turskoj i koštala bi 13.500 eura uz dodatne troškove putovanja.

 

 

(Jajce Online)