Vlašić je planina koja ima dušu

​Vlašić je jedinstven turistički brend i turistički dragulj srednje Bosne, koji je od davnina poznat kao veoma važno turističko odredište, upravo zbog svog prepoznatljivog prirodnog potencijala i danas zauzima značajno mjesto u turističkoj ponudi Bosne i Hercegovine, ali i cijele regije.

Ove zimske sezone, koja će zbog pandemije koronavirusa biti drugačija, Vlašić se prilagodio situaciji, uloženo je dosta truda u sigurnost turista, a ova planina postala je prva bh. korona free destinacija.

SIGURNOST IZNAD SVEGA

Kolone turista slijevaju se svakodnevno u zimske mjesece na plato Babanovca, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.260 metara. Ne bez razloga. Jer, tamo se nalazi pravi mali grad. Tu su hoteli, vikendice, kafići, ćevabdžinice, slastičarnice, trgovine, diskoteke… A sve takoreći u jednoj ulici. Ono što je takođe specifičnost jeste da zagriženi ljubitelji skijanja već gotovo s parkinga na kojem ostave svog četverokotačnog ljubimca mogu navući skije i zaputiti se ka ski-liftu te ostati na skijama do kasno naveče, do povratka kući. Volite li skijanje ili bordanje, Vlašić je idealno mjesto za vas, jer raspolaže s 25 kilometara uređenih staza.

Za razliku od prethodnih godina, uz dosta izmijenjene uslove i prilike zbog pojave pandemije koronavirusa, na Vlašiću je nedavno otvorena zimska turistička sezona SBK-a/KSB-a 2020/2021. Uz uvažavanje svih zakonom propisanih mjera, užem krugu posjetitelja Turistička zajednica SBK-a/KSB-a prezentirala je novu i trenutnim uslovima prilagođenu najavu zimske turističke sezone Srednjobosanskog kantona.
image

Hotel Blanka/Muhamed Tunović

Sedamnaest godina zaredom sezona je počinjala uz brojne zanimljive sportsko-zabavne aktivnosti, međutim, kako je naglasio direktor Turističkog ureda TZSBK-a/KSB-a Miroslav Matošević, ova zima će biti drukčija od svih dosadašnjih.

(oslobodjenje.ba)