Vlada HNK za iznalaženje održivih rješenja za zdravstvene radnike

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na današnjoj sjednici još je jedanput razmotrila sve do sada poduzete aktivnosti u svezi zahtjeva Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar, te zadužila resorno Ministarstvo da iznova pozove spomenuti sindikat da, poštujući propisanu proceduru, imenuje pregovarački tim i prihvati Protokol o pregovaranju, kako bi, u duhu dijaloga i kompromisa, započeli pregovore s ciljem iznalaženja najboljih i održivih rješenja.

Vlada je na sjednici usvojila Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima za razdoblje od 1. do 30. studenog 2020. godine i Operativni plan za studeni 2020. godine.

Također, usvojeno je Izvješće o izvršenju proračuna HNK i Izvješće o izvršavanju Tekuće pričuve za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine, priopćeno je iz Vlade.

Vlada je razmatrala Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu, kao i Nacrt proračuna HNK i Nacrt zakona o izvršenju proračuna za 2021. godinu, o kojima je postignuta visoka razina usuglašenosti, te se usvajanje tih najznačajnih financijskih dokumenata očekuje početkom sljedećega tjedna, navodi se u priopćenju.

BHRT