Search
Close this search box.

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na limuzine

Podijeli članak:

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM iz tekuće rezerve za Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.

Razlog je uplata neuplaćenih doprinosa Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje i za uvezivanje radnog staža prijašnjim uposlenicima Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine.

Iako iznos nije značajan, nova svota novca građana troši se kako bi se ispunile zakonom propisane obaveze dok Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH čeka na ponude za nove automobile.

Kao što smo ranije pisali, Služba za zajedničke poslove Federacije Bosne i Hercegovine raspisala je tender za nabavku 20 novih vozila za koje planira potrošiti 1,65 miliona KM.

Od toga Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine nabavlja dvije luksuzne limuzine čija snaga motora mora biti veća od 210 odnosno 250 kW, procijenjene vrijednosti po 150.000 KM sa PDV-om.

Kod njihovih specifikacija navedeno je da se traži, kod jednog, 4×4 pogon i snaga motora minimalno 210kW, a kod drugog da je godina proizvodnje 2024. i snaga motora minimalno 250kW.

Druga dva najskuplja vozila koje Služba želi platiti novcem građana su u cjenovnom rangu od po 120.000 KM. Ponovno se traži auto čija snaga motora ne smije biti manja od 210 kW, dok su za drugo spušteni kriteriji na 145 kW.

 

 

(CAPITAL)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vlasti u Grčkoj jučer su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio...

Novi izvještaj Boston Consulting Group, The Network i The Stepstone Group, a u koji...

Netflixov šestodijelni dokumentarac “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” postavlja pitanje da li...

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je...

Osigurati transparentnost finansiranja političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Tako glasi jedan od 14...

Policija u Doboju sumnjiči najmanje dva izvršioca za krivično djelo teška krađa nad privrednim...