Vlada Brčkog osudila uništavanje hrišćanskih objekata

Vlada Brčko distrikta osudila je ponovne slučajeve vandalskog ponašanja na objektima crkve Presvetog Srca Isusova u Brčkom kao i na kapeli pravoslavnog groblja u Ulici J. Jovanovića Zmaja.

Policija Brčko distrikta BiH je na jutrošnjem zasjedanju izvijestila Kolegij Vlade o zaprimljenoj prijavi da je u noći 26./27. februara od strane nepoznate osobe s kapele u pravoslavnom groblju u Ulici J. Jovanovića Zmaja otuđeno 5 bakrenih slivnika.

Takođe, policija je zaprimila još jednu prijavu da je u noći 28. februara/1.marta nepoznata osoba pokušala otuđiti oluke s katoličke crkve, pri čemu su isti polomljeni, saopštili su iz Vlade.

Nadalje se ističe da kolegij Vlade iskazuje punu podršku Policiji i Tužilaštvu Distrikta za hitno rasvjetljavanje ponovnih slučajeva vandalskog ponašanja te identifikovanje počinioca, kao i njihovo procesuiranje.

Predstavnici izvršne vlasti Brčko distrikta BiH takođe apeluju na poboljšanje zaštite vjerskih objekata i drugih objekata od značaja za crkve i vjerske zajednice.

BHRT