Search
Close this search box.

Vjerenik nestale Aleksandre R.: Samo Dejan iz BiH je mogao to da uradi

Podijeli članak:

Bastian R. (39), vjerenik Aleksandre R. (39) koja se već 504 dana vodi kao nestala, prvi put je otvoreno progovorio za njemačke medije iznoseći optužbe na račun Dejana B. (50), porijeklom iz BiH, koji se zajedno sa poslovnim partnerom tereti za Aleksandrinu smrt.

Bastian je nedavno svjedočio na suđenju, a na sud je došao u majici sa slikom ultrazvuka svoje bebe, jer je Aleksandra R. u trenutku nestanka bila u osmom mjesecu trudnoće.

“Ova slika ultrazvuka je sve što mi je ostalo od mog nerođenog djeteta”, kaže Bastian R. za njemački Bild. On kaže da vjerovatno Aleksandra i beba nisu živi, iako njeno tijelo još uvijek nije pronađeno.

A, sve je počelo 9. decembra, 2022. godine kada se Aleksandri R. gubi svaki trag. Bastijan kaže da ju je zvao nekoliko sati, ali bezuspješno. Kaže da je znao da se nešto dogodilo i da to nešto ima veze sa Dejanom B., s kojim je Alekdandra bila u sudskom sporu.

Bastijan kaže da mu je nakon nekoliko sati došla njena navodna poruka: Zdravo, Bastian. Žao mi je zbog svega, iskoristila sam te i lagala. Ne mogu to više. Sve sam prilično zabrljala. Ne želim u zatvor. Ne mogu da živim bez Dejana. Želim ti sve najbolje. Ne mogu više…”, prisjeća se Bastian i govori kako to definitivno nije njena poruka.

“Nikada, ni za 1000 godina tu poruku nije mogla da napiše Aleks. Ona je bila Rumunka, pravila je dosta pravopisnih grešaka. I, nikada, ali nikada mi nije poslala poruku sa Zdravo, Bastian…”, prisjeća se on.

Bastian je odmah otišao u policiju i prijavio njen nestanak. Ali, policija to nije odmah shvatila ozbiljno. Čak nisu pokušali ni da lociraju telefon. Tek kada je zaprijetio da će otići njihovom pretpostavljenom, krenuli su u istragu.

Na kraju se ispostavilo da ona ko ima veze sa Aleksandrinim nestankom njen telefon zakačio za kamion koji je putovao prema Južnom Tirolu.

Bastian je uvjeren da je Dejan B. kriv za sve: “To je samo Dejan mogao da uradi, niko drugi. Aleksandra je bila ljubav mog života. Nadam se da će Dejan i njegov poslovni partner dobiti maksimalne kazne. Ali, jedino što želim da znam šta se desilo sa Aleksandrom i mojim nerođenim djetetom. Na kraju, možda i Dejan bude imao toliko pristojnosti da mi na kraju kaže gdje je tijelo, da bar mogu da je ožalim kako treba”, kaže na kraju Bastian R.

Podsjetimo, istražioci sumnjaju da je nakon raskida u proljeće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između Dejana i Aleksandre. Oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata prijetio, a ona je podnijela nekoliko krivičnih prijava protiv njega.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nijemca. Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 evra, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su svo vrijeme tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci,...

Italijanska Serija A naredne sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što...

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...