Višegrad: Sve više turista tokom vikenda

Globalna ekonomska kriza izazvana pandemijom koronavirusa pogodila je Bosnu i Hercegovinu, ali turizam nije zaustavljen u ovoj zemlji, što potvrđuje dolazak turista. Tako i Višegrađani svakodnevno dočekuju turiste, a posebno vikendom. Uz poštovanje epidemioloških mjera mogu u potpunosti uživati u ljepotama ovog grada.

[embedded content]

Trinaestogodišnji David Simić iz Višegrada svojom muzikom svakog vikenda uveseljava turiste koji u Višegrad dođu. Tako je bilo i ovog vikenda kada je u grad na rijeci Drini došao veliki broj turista sa svih strana.

Sa porastom temperature raste i broj gostiju koji u Višegrad dolaze. Kako slika govori više od hiljadu riječi, česti su selfiji koje turisti iz ovog grada društvenim mrežama šalju u svijet. Najčešće s najprepoznatljivije lokacije u gradu. Ovog vikenda najviše gostiju je iz susjedne Srbije.

U Turističkoj organizaciji Višegrad potvrdili su da je sve više turista, a najviše vikendom.

Turisti najčešće dolaze iz Bosne i Heercegovine i Srbije. Ono što turiste najviše impresionira je rijeka Drina, obilazak starog mosta i posjeta turističkom kompleksu Andrićgradu.

BHRT