Veliki interes za Jajce na sajmu turizma u Zagrebu

Podijeli članak:

JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” organizirala je predstavljanje Jajca na sajmu turizma u Zagrebu. Jajački štand se pokazao kao jedan od posjećenijih, a posebna atrakcija su i Jajački vitezovi koji svojom nazočnošću privlače radoznale poglede i posjetitelje.

– Moramo priznati da su najposjećeniji štandovi koji imaju gastro ponudu, ali su neiskreni posjetitelji, pojedu i odu, populacija starijih ljudi koja ne putuju. Naš je posjećen s puno upita, Zagrepčani su ili prolazili ili bili u AVNOJ-o, pa na vodopadu i to je za njih Jajce. Zanimljivo im je, kada kažemo da Jajce ima najveći broj kulturnih spomenika, začude se i zadive. I svi imaju u planu obavezno doci. Sve u svemu smo prezadovoljni, rekao je jedan od jajačkih vitezova

Podsjećamo, ,međunarodni turistički sajam Place2Go otvoren je jučer u Areni Zagreb okupivši izlagače iz gotovo cijele Hrvatske te još 12 zemalja, većinom iz regije, poput Crne Gore i BiH, ali i Indije, Indonezije, Maldiva i druge, koji do nedjelje predstavljaju turističku ponudu i proizvode za turizam.

Na tom sajmu, koji se ponovo održava nakon dvije godine pauze zbog pandemije, iz Hrvatske se predstavljaju obrti, OPG-ovi, tvrtke i turističke zajednice iz Slavonije, Zagorja, Istre, Like, Dalmacije, Kvarnera i drugi, a svi ove godine očekuju bolji turistički promet.

Otvarajući sajam ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac čestitala je organizatorima jer je to prvi turistički sajam u pandemiji koji se održava uživo, a naglasila je i kako su “svi danas radosni zbog najave Stožera o ublažavanju epidemijskih mjera od ove subote”.

Važnost sajma Place2Go za Zagreb istaknula je direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld, posebice jer je to za sada jedini turistički sajam u Hrvatskoj i prilika da se destinacije i ponuditelji predstave javnosti, razmjene iskustva i znanja.

Zemlja partner sajma je pak Indija, čiji je veleposlanik u Hrvatskoj Raj Kumar Srivastar izrazio želju za jačanjem turističke suradnje Indije i Hrvatske, posebice u segmentima wellness, lječilišnog i aktivnog turizma, za koje drži da će biti najtraženiji nakon pandemije. Direktorica i organizatorica sajma Damjana Domanovac zahvalila je izlagačima, sponzorima i partnerima, bez kojih to ne bi mogli organizirati u relativno kratkom roku.

U sklopu prvog ili poslovnog dana sajma, održana je i mini konferencija o “smart” turizmu, koji po riječima konzultantice Ivane Kolar ne znači samo uvođenje novih tehnologija, digitalizacije, umjetne inteligencije, robotike i sličnog u turističke procese i poslovanje nego je to puno više. Ocijenila je da je hrvatski turizam u to tek zakoračio i misli da je na dobrom putu.

 

 

(Klik Jajce/Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...