Search
Close this search box.

Velika ofanziva iz Sarajeva: Nude se subvencije za nove linije, evo i koje

Podijeli članak:

Sarajevo će objaviti još jedan konkurs za subvencije linija, koji će i ovaj puta provesti Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Istim se planira u 2025. otvoriti još nekoliko novih linija iz Sarajeva, te nastaviti vrlo značajan rast aerodroma i u idućoj godini, uz cilj dostizanja dva miliona putnika.

Prema riječima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo ovaj puta okosnica konkursa će biti letovi za Amsterdam, Berlin, Barcelonu, Copenhagen (SAS leti samo jednom sedmično u top sezoni), Dusseldorf, Eindhoven, Hamburg, Madrid, Paris, Strasbourg i Veronu.

Kako javlja zamaaero, ovoj listi svakako nedostaju letovi za Helsinki i Gothenburg radi velike bh. dijaspore tamo, te letovi za Bruxelles, Genevu, Milano, Maltu (turisti, radnici), Podgoricu, Tiranu, Ankaru i Izmir.

Po prošlom konkursu Wizz Air je trebao letjeti na liniji Sarajevo-Rim, no ista se još uvijek nije realiziro, pa kompanija i dalje leti samo na dvije linije za London i Abu Dhabi. Ostaje za vidjeti hoće li se i kada ova linija realizirati. Sarajevo je svjesno da se linija nije pokrenula radi ogromnog broja prizemljenih aviona Wizz Aira a radi problema sa motorima Pratt & Whitney.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...

Nakon što je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen budžet institucija...