Velika nabavka Predsjedništva BiH: Kupuju limuzine i džipa

Podijeli članak:

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, kako saznaje Fokus.ba, raspisalo je juče čak tri tendera kojim nabavljaju limuzine i džipa ukupne vrijednosti 489.200 KM (bez PDV-a). Ako na ovo dodamo i iznos PDV-a ukupna cijena nabavke službenih vozila iznosi 572.364 KM!

Prema zvaničnim podacima s portala javnih nabavki, za jedan dan, dakle jučer, raspisani su tenderi za nabavku „putničkog motornog vozila-višenamjenska limuzina za potrebe Predsjedništva BiH“ po cijeni od 89.037 KM (s PDV-om), zatim „vozila kategorije M1 za potrebe Predsjedništva BiH“ koje bi trebalo koštati 318.357 KM (s PDV-om), te „motornog vozila SUV za potrebe Predsjedništva Bosne i Hercegovine“, čiji je iznos procijenjen na 164.970 KM (s PDV-om).

Inače, ovo su prve nabavke limuzina novog sastava Predsjedništva BiH u kojem sjede Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić.

Podsjetimo, mediji su u novembru odnosno u decembru 2022. pisali i o nabavkama dvije limuzine koje su ukupno koštale 134.700 KM.

Međutim, tenderi za ove limuzine bili su raspisani još u mandatu Predsjedništva BiH u sastavu Milorad Dodik, Šefik Džaferović, Željko Komšić.

Prvbitno je tender bio raspisan na iznos od 285.000 KM i to za kupovinu tri limuzine. Međutim, kupovina treće limuzine nije realizirana.

(Fokus)  Foto:Pixsell

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...