Jajce Online
SPORT

Večeras se trči 3. međunarodna ponoćna trka “Zenički cener”

Sekcija “Zenica trči” – Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro”, večeras organizira 3. međunarodnu ponoćnu trku “Zenički cener”, koja će se trčati centralnim ulicama tog grada.

Glavna trka, u dužini od 10 kilometara, počet će u 20.00 sati, a start je sa centralnog gradskog Trga Alije Izetbegovića.

Organizatorima je pristiglo preko 400 prijava učesnika, a potvrđeno je učešće njih oko 370.

Muzički program na tom gradskom trgu počinje danas već u 13.00 sati te će trajati do 16.00 sati, a u 18.00 sati počinje utrka- “Trki i mala raja”, u kojoj će učestvovati oko 130 mališana, starosti do 14 godina i podijeljenih u tri skupine.

PROČITAJTE JOŠ:   Utakmice reprezentacije BiH od sada na kanalu BHT1, servisu MY TV i Moja web TV

Prvu grupu čine dječaci i djevojčice od 6 do 10 godina starosti; drugu od 11 do 14 godina te treću mame s bebama u kolicima i dječica do šest godina starosti. U organizaciji manifestacije podršku će dati i oko 120 volontera iz devet udruženja, koji će biti raspoređeni duž staze.

Zbog trke “Zenički cener”, u periodu od 19.45 do 22.00 sata, potpuno će obustavljen saobraćaj u centralnim gradskim ulicama Safet bega Bašagića i ulici Talića brdo, zatim na dijelu Bulevara Ezhera Eze Arnautovića- od Prve gimnazije do kružnog toga prema Bojinom viru u naselju Odmut.

PROČITAJTE JOŠ:   U nedjelju ćemo saznati prvaka Italije, Inzaghi u nedoumici između Džeke i Corree

Svim učesnicima će biti podijeljene kopije Povelje Kulina bana, koja je bosančicom ispisana i odštampana i na oficijelnim majicama za trku “Zenički cener” te na medaljama za najuspješnije. Ova manifestacija, koja je prvi put održana 2018. godine, protekle dvije godine nije održavana zbog pandemije koronavirusa.

 

 

(Fokus.ba)

Povezane vijesti

RK ‘Jajce’ realizirao projekat ‘Mini rukomet-djeci igra’

admin

Predpioniri za vikend na turniru u Bijeljini – ‘Profy kup’

admin

Zmaj napušta Istanbul: Besiktas saopštio Pjaniću da neće otkupiti njegov ugovor od Barcelone

admin